Vild dag: US-råoliepris sendt i minus

Prisen på amerikansk råolie til levering i maj kollapsede mandag totalt og endte på minus 37,63 dollar pr. tønde. Det skete på grund af frygt for, at USA i løbet af uger løber tør for lagerkapacitet. Det nød tankskibs-aktierne til gengæld godt af. De fik en af de bedste dage i 2020.

Vildt. Vanvittigt. Historisk. Et totalt kollaps, som det der skete mandag på den amerikanske oliebørs i New York, er aldrig set før. Ingen ønskede at købe amerikansk råolie til levering i maj, fordi det ikke er muligt at skaffe lagerkapacitet omkring USA´s centrale olielagre i Cushing, Oklahoma, hvor råolien fra Texas leveres.

Derfor faldt prisen fra godt 18 dollar fredag til minus 37,63 dollar/tønde mandag.

At de landbaserede amerikanske olielagre på det nærmeste er ved at løbe over, gav til gengæld

kursen på tankskibs-aktier et kraftigt skub opad.

Teekay Tankers steg med 21 pct. Nordic American Tankers med 19 pct., Diamond S Shipping med 16 pct, Frontline med 13 pct. mens Tsakos Energy Navigation fik løftet aktiekursen med 11 pct. Alle selskaber har en betydelig flåde af råolie tankskibe, der nu i stigende omfang bliver hyret til flydende lager kapacitet.

Det totale kollaps i efterspørgslen efter olieprodukter har også betydet, at produkttankskibe nu hyres til oplagring. Og kursen på aktier i Scorpio Tankers og Ardmore Shipping fulgte mandag med op med henholdsvis 18 pct. og 7 pct. skriver TradeWinds.

Panikken over manglen på lagerkapacitet til den amerikanske råolie, der mandag betød, at producenterne skulle betale for at komme af med olien, var dog tilsynelandende aftaget, da markederne åbnede i Asien for nogle timer siden, skriver Reuters.

Her blev en tønde West Texas Intermediate olie til levering i maj noteret til 1,76 dollar pr. tønder. En stigning på knap 39 dollar.

Prisen på en tønde Nordsø-olie til levering i juni lå i i går på godt 25 dollar. Her kan olien afhentes og oplagres på skibe, og her er der - trods et stigende pres - stadig kapacitet, men til voksende priser.

Redaktionen

Relateret indhold

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

Jobmarked

Se alle

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle