Udbygning af værft møder lokal modstand

En kreds af borgere i Skagen er utilfredse med, at Karstensens Skibsværft vil bygge en 35 meter høj tørdokhal i havnens Vestre Bassin. Synspunktet er, at den store bygning vil ødelægge havnens visuelle udtryk, og dermed skade den vigtige turistindustri i byen.

Arkivfoto.

”Det er en udmærket placering for værftet, men ikke for Skagen by, og Skagen, den lever altså af turisme, og det ville være ødelæggende for turismen, at få sådan en kollos herind”, siger Eigil Christensen, kendt nordjysk milliardær og ejer af et sommerhus i byen.

Modstanderne af værftets planer foreslår at tørdokken i stedet opføres ved containerkajen, eller på den del af værftets grund der tidligere rummede Danish Yachts.

Karstensens Skibsværft er inde i en rivende udvikling, med nybygningsordrer langt ud i fremtiden, og mange besøg på reparationsværftet.

”Andre placeringer af tørdok har været undersøgt, men disse placeringer har ikke været rentable”, skriver værftets ejer, Knud Degn Karstensen, i en kommentar til nordjyske.dk.

Værftsejeren skriver videre, at værftet naturligvis lytter til kritikken og vil tage højde for den, i den udstrækning det er muligt.

Værftet henviser samtidig til, at det også har modtaget mange positive reaktioner på byggeplanerne.

Blandt de positivt indstillede er borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit Hansen. Ud over at være borgmester, er hun også bestyrelsesmedlem i fonden bag Karstensens Skibsværft.

Redaktionen

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023