Dansk måleudstyr bidrager til grøn omstilling

Den danske virksomhed Green Instruments har gennem mange år samarbejdet med rederier i hele verden om miljøovervågning om bord på skibe. Virksomheden mærker en stigende interesse for at finde løsninger på klimaproblemerne.

Foto: Green Instruments

”Vi forventer, at den grønne omstilling i den maritime industri vil være en markant markedsdriver i det kommende årti”, siger Morten Brandborg, CEO i Green Instruments.

”Vi har en stærk track record inden for grøn maritim teknologi, og vi ser betydelige muligheder for vækst og udvidelse på dette marked, på grund af vores globale tilstedeværelse og markedskendskab samt omfattende viden inden for måleteknik”, siger Morten Brandborg.

Flere og flere rederier vælger at investere i avanceret måleudstyr til skibene, så de kan måle og overvåge udledningen af skadelige partikler. Her kan Green Instruments' udstyr spille en afgørende rolle, da virksomheden har udviklet produkter, der kan måle skibenes udledninger meget præcist.

”I den ende af verden vi bor i, i Norden, ved vi godt at vores skibe er de grønneste. Så hvorfor ikke bruge det som en reel konkurrenceparameter. I stedet for at vi alle sammen render rundt og siger vi er grønne, så bør vi bevise at vi er det”, siger Morten Brandborg til Maritime Danmark.

Udledninger af black carbon er den næststørste kilde til global opvarmning indenfor skibsfarten. Black carbon er en betegnelse for små, sorte sodpartikler, der kan absorbere store mængder varme og sollys. Særligt i arktiske områder er sodpartiklerne skadelige, fordi partiklerne lægger sig som en hinde på indlandsisen og får den til at smelte endnu hurtigere.

”Forbrugerne er trætte af tomme løfter og grønne markedsføringsstrategier. De kræver nu grønne data, der kan validere og sikre, at de træffer de rigtige valg. I en meget nær fremtid, måske endda allerede i dag, vil grønne data være en kæmpe konkurrencefordel”.

Ved at anvende måleudstyr har rederierne mulighed for at demonstrere deres ansvarlige og bæredygtige praksis på en gennemsigtig måde.

Fakta

Green Instruments er en global forretning med omfattende erfaring i overvågning og analyse. Selskabet blev grundlagt i 1999 og har hovedkvarter samt produktion i Brønderslev, samt yderligere hubs i USA og Singapore.

Denne artikel er del af et tema:

Tema: På bæredygtig kurs

Den globale skibsfart har taget hul på en omstillingsproces, der i løbet af de næste 30 år skal gøre branchen klimaneutral. Danske rederier er med helt i front, og den hjemlige maritime industri er klar med nye, innovative grønne løsninger. Men alle får travlt, hvis de ambitiøse mål skal indfries.

Artikler

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Frederikshavn Havn øger milliardgæld

Copyright 2023