Smit Salvage er blevet kaldt til assistance

Det hollandske bjærgningsselskab Smit Salvage er af kanalmyndigheden i Egypten blevet kaldt ind til at assistere med at trække Ever Given fri i Suez-kanalen, hvor det 20.388 teu store skib fortsat blokerer for al trafik. I mens hober antallet af ventende skibe sig op i begge retninger.

Ever Given står fortsat solidt plantet på tværs i Suez-kanalen..

Det blokerende containerskib har allerede skabt verdens største maritime trafikprop nord og syd for Suez-kanalen. Allerede ved midnat ventede op mod 150 skibe på at passere i nord og sydgående retning.

Arbejdet med at trække det 400 meter lange skib på 224.000 tons fri genoptages her til morgen, hvor de i forvejen otte slæbebåde fra kanalmyndigheden og Svitzer samt to uddybningsfartøjer får hjælp fra Smit Salvage.

De to skibe, der var lige bag Ever Given, Maersk Denver på 6.200 teu og bulkeren Asia Rubi III (63.000 dwt.), vil efter planen bliver hjulpet ud af kanalen til opankringspladsen for at give plads til bjærgningsaktionen, oplyser dorske Leth Agencies.

Blokeringen af den vigtige kanal, der dagligt benyttes af mere end 50 skibe, forventes af shipping-eksperter ikke at være fjernet inden for de næste par døgn, og det kan betyde, at redere og operatører begynder at sende skibe syd om Afrika i stedet for at vente i kø.

Det er en omvej, der koster cirka en uges ekstra rejsetid.

Mens slæbebådene knokler for at forsøge at trække Ever Given er forsikringsmæglerne i UK P&I Club i gang med at forberede sig på krav, der kan løbe op i mange millioner dollar. De kan komme fra Suez-kanal myndigheden, der hver dag taber millioner i tabte indtægter og fra andre skibe, der også taber millioner på at vente.

Proppen i Suez-kanalen kommer på et kritisk tidspunkt, hvor container-shipping sejler med fyldte skibe til rekordhøje rater, der kan risikere at blive endnu højere på grund af forstoppelsen. Tal fra Kepler Cheuvreux viser, at hele 27 pct. af den globale søtransporterede container-trafik går gennem kanalen.

Og Suez er også den nemme vej for transport af olie fra Mellemøsten til vesten. Derfor kan en fortsat blokade få store konsekvenser.

“Hvis kanalen bliver åbnet hurtigt, er risikoen for påvirkning minimal, men hver time der går, vil understøtte stigende oliepriser og fragtrater,” siger en fragtanalytiker fra Vortexa.

Relateret indhold

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle