Skib holdes i Aabenraa for brud på MLC

For anden gang i år tilbageholder Søfartsstyrelsen et udenlandsk skib på grund af brud på MLC (Maritime Labour Convention), der trådte i kraft 20. august sidste år. Tilbageholdelsen skyldes Søfartsstyrelsens skærpede fokus på MLC ved havnestatskontroller.

Aabenraa Havn.

”Vi har i Søfartsstyrelsen stor fokus på MLC under vores havnestatskontroller. Mermaid blev udtaget til kontrol, da skibet under de seneste PSC i andre havne havde flere mangler. Det bevirker i systemet, at skibet oftere kontrolleres”, fortæller overskibsinspektør Martin John fra Søfartsstyrelsen.

Manglende hyrekontrakter og manglende procedure for MLC-klager for besætningen om bord på det græsk ejede stykgodsskib Mermaid førte i mandags til tilbageholdelse af skibet i Aabenraa. Mermaid ankom til Aabenraa i søndags med en last silikat.

Skibet var i juli sidste år tilbageholdt syv døgn i Emden, Tyskland, på grund af sikkerhedsmæssige mangler, herunder blandt andet manglende certifikater og procedurer.

Tilbageholdelsen i Aabenraa betyder at Mermaid bliver ’banned’ og ikke må anløbe havne i EU de næste tre måneder, da skibet er blevet tilbageholdt to gange indenfor en periode på 36 måneder.

Ved en havnestatskontrol for en uge siden i Rotterdam nåede mangellisten op på 14 punkter. Ingen var dog så alvorlige, at skibet blev tilbageholdt.

I CO-Søfart og DMMA er formand Ole Philipsen tilfreds med at MLC både fungerer og er effektivt.

”For det første så er synderegisteret for det her skib jo til at få øje på. 14 mangler ved en inspektion for en uge siden og en tilbageholdelse for ni måneder siden med baggrund i, at en lang række certifikater manglede”.

”Det kan undre, at det er den danske Søfartsstyrelse, der skal opdage, at besætningen er uden hyrekontrakter, når nu skibet var underlagt en havnestatskontrol i Holland for en uge siden. Hyrekontrakterne er næppe forsvundet under sejladsen fra Holland til Danmark”.

”Når det er sagt, så skal Søfartsstyrelsen have ros for at have fokus på MLC. I det her tilfælde får det så både synlige og mærkbare konsekvenser for rederen, at forholdene ikke er i orden for besætningen. Det bekræfter igen, at MLC virker”, siger Ole Philipsen.

Mermaid, der er indregistreret i Moldavien, har siden juli sidste år været ejet af det græske rederi Arne Shipholding SA. Skibet er på 2.300 DWT og bygget i 1985. Ved salget til det græske rederi var skibet tysk ejet og indregistreret i Gibraltar under navnet Fehn Century.

Mermaid befinder sig her til morgen stadig i Aabenraa Havn.

Kilde: CO-Søfart

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

Jobmarked

Se alle

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle