Shell vil sælge ud i Danmark
Shell annoncerer i dag, at de igen har sat gang i en salgsproces for at skille sig af med Dansk Shell og dermed raffinaderiet i Frederica, der producerer omkring 35 pct. af brændstofforbruget i Danmark. Når eller hvis salget falder på plads, vil Shell ikke længere have aktiviteter i Danmark.
Der er stærk interesse fra potentielle købere, skriver Shell i en pressemeddelelse om salgsplanerne, som de omkring 230 medarbejdere i Dansk Shell i dag er blevet orienteret om. Medarbejderne er fortrinsvis ansat på raffinaderiet i Frederica.
Salget er et led i den strategi, som Shell har anlagt de seneste år, hvor der blandt andet bliver markant færre raffinaderier i porteføljen.
Shell var i slutningen af 2017 tæt på af afhænde Dansk Shell til Dansk Olieselskab, men aftalen faldt på gulvet og Shell meddelte i starten af januar 2018, at salgsaktiviteterne vedrørende Dansk Shell blev indstillet.
Men nu er de altså godt i gang igen. Hvem de mulige købere er, ønsker Shell dog ikke at oplyse noget om.
“Der er tale om fortrolige samtaler med potentielle købere. Jeg kan derfor ikke fortælle nærmere om hvem de interesserede købere er, men jeg kan bekræfte at der er tale om flere interesserede,” siger pressechef i Dansk Shell, Torben Øllegaard Sørensen til Frederica AVISEN. Foreløbig får salgsprocessen ingen indflydelse på medarbejderne. “Vi fortsætter arbejdet som hidtil. Vi har en god, solid og veluddannet medarbejderstab, som vi har en stor tillid til. Men i forhold til fremtiden, så må vi se hvad den bringer. Det kan vi ikke sige noget om på nuværende tidspunkt,” siger pressechefen til AVISEN.
Raffinaderiet i Frederica tager via en 320 km lang rørledning i mod den danske nordsøolie, der omdannes til blandt andet benzin, diesel, jetbrændstof, petroleum og fyringsolie.
Shell solgte i oktober 2018 sine øvrige aktiviteter i Danmark, herunder Shell´s aktiepost på 36,8 pct. i Dansk Undergrundskonsortium (DUC), for 1,9 mia. dollar til Norwegian Energy Company ASA, Noreco.
Som en del af aftalen overtog Noreco alle Shells eksisterende forpligtelser, herunder Tyra-genopbygningen og nedlukningsomkostninger i forbindelse med aktiverne.
Kilde: Dansk Shell & Fredericia AVISEN