Semco bygger kraftværk i Tanzania

Et stort, nyt kraftværk til 450 millioner kroner blev fornylig indviet nær Victoriasøen. Kraftværket får en nøgleposition i Tanzanias elforsyning.Det er Semco Martime med hovedkontor i Esbjerg, der både har bygget det 60 megawatt store kraftværk og rejst pengene.

"Med et lokalt kraftværk bliver regionen mindre afhængig af forsyning fra fjerntliggende kraftværker og dermed mindre sårbar i forhold til de hyppige nedbrud på forsyningsnettet”, siger Frank Holm, der som Vice President i Power Projects i Semco Maritimes kraftværksdivision har haft ansvaret for byggeriet.

Indbyggere og erhvervsliv i det nordvestlige Tanzania får nu en langt mere pålidelig strømforsyning efter indvielsen af et nyt kraftværk nær Tanzanias næststørste by, Mwanza. Semco Maritime har bygget værket, der kan dække 75.000 hustandes årlige elforbrug.

I Tanzania bor tre fjerdedele af de 45 millioner indbyggere på landet, og her er pålidelig strømforsyning ikke en selvfølge, hvis der overhovedet er strøm. Ifølge Tanzanias præsident Jakaya Kikwete skal 30 procent af befolkningen have stabil elforsyning i 2015, og det nye anlæg i Mwanza er en vigtig del af planen.

Værket i Mwanza blev indviet og sat i drift af præsident Kikwete ved en ceremoni for nogle uger siden. Byggeriet har beskæftiget 300 mand i halvandet år, og skaber nu 50 permanente arbejdspladser for de medarbejdere, der skal stå for den daglige drift.

At projektet overhovedet blev til noget skyldes mellemkomst af den norske eksportkreditfond GEIK, der har stillet garanti til långiver, så det blev muligt for det tanzanianske elselskab TANESCO at optage lån.

Afrika er et vigtigt marked for Semco Maritime. Udover Tanzania er Semco Maritime aktiv i Namibia og byder på salgsprojekter i hele sub-Sahara.

Semco Maritime er en ingeniør- og entreprenørvirksomhed, der arbejder internationalt i energisektoren både onshore og offshore. Virksomheden har afdelinger i Danmark samt i Norge, Storbritannien, Dubai, Vietnam, Singapore, Mellemamerika og USA.

Kilde: Semco Maritime

Relateret indhold

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

15.03.2024Maritimedanmark.dk

Underleverandør til M.A.R.S anklaget for ulovlig indkvartering

14.03.2024Maritimedanmark.dk

Så er det slut med Bladt Industries

13.03.2024Maritimedanmark.dk

Danske Maritime støtter øgede investeringer i forsvaret

13.03.2024Maritimedanmark.dk

DI hilser øgede forsvarsinvesteringer velkomne

Jobmarked

Se alle

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle