Røkke sælger ud til amerikansk kapitalfond

Den norske milliardær Kjell Inge Røkke´s Aker Capital har nået til enighed med den amerikanske kapitalfond Kohlberg Kravis Roberts (KKR) og et salg af Ocean Yield, som Aker Capital har ejer aktiemajoriteten i. Det norske selskabet har accepteret et tilbud på 41 nkr. pr. aktie - 26 pct. over lukkekursen fredag.

Kjell Inge Røkke sælger Ocean Yield for milliardbeløb. Foto: Aker Captial..

Salget af 61,65 pct af aktierne i Ocean Yield, der råder over en flåde på 63 skibe, vil frigive 4,4 mia. norske kr. i Aker Capital, der ifølge selskabet vil blive brugt på investeringer i eksisterende og nye forretninger.

Den samlede pris for de i alt godt 175 mio. aktier i Ocean Yield koster KKR omkring 7,2 mia. nkr. Nyheden om aftalen fik i dag prisen på Ocean Yield-aktien til at stige med 26 pct. på børsen i Oslo.

Ocean Yield blev etableret i 2012 har har siden øget sin flåde fra tre til de nuværende 63 skibe og positioneret sig som en ledende spiller på leasingmarkedet for skibe.

Tilbuddet til de øvrige aktionærer om salg til KKR åbner den 4. oktober og løber i 21 dage. Hvis KKR opnår accept fra 90 pct., kan selskabet tvinge de resterende aktionærer til at sælge og afnotere selskabet.

“Ved at udnytte KKR´s kapital, ekspertise og netværk vil Ocean Yield være godt positioneret til at udvikle forretningen med et mål om at gøre det til et væsentligt større selskab. Teamet er spændt på den næste fase af udviklingen af Ocean Yield,” udtaler Lars Solbakken, der er CEO i selskabet.

Han ejer sammen med den øvrige direktion og ledelse i alt 2 pct. af aktierne, som de nu sælger til KKR.

Ocean Yield råder over en flåde af tankskibe, bulkers og containerskibe, ligesom selskabet har en lille ejerandel af Solstad Offshore. KKR er i forvejen en velkendt spiller i shippingmarkedet med investeringer i bl.a. Euronav,

Chembulk Tankers, Borealis Finance og en 37 pct. ejerandel i Hyundai Global Service.

Kilde: TradeWinds og E24.no.

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle