Rekordmange vil sejle nord om Rusland

Ruslands myndighed for den nordlige sejlrute, NSRA, har i år modtaget over 600 ansøgninger om tilladelse til at sejle gennem Nordøstpassagen. Det er det højeste antal nogensinde, fremgår det af en ny rapport fra Weathernew’s Global Ice Center, GIC. Det høje antal afspejler skibsfartens forventninger om at opnå besparelser på bunkeromkostningerne.

Ifølge GIC begyndte isen i Nordøstpassagen at smelte i slutningen af maj, og den var sejlbar fra 21. august til 1. oktober. Til gengæld har Nordvestpassagen nord om Canada i år været delvist blokeret af is, hvilket har forhindret skibe i at passere igennem. Det er første gang i fem år, at Nordvestpassagen ikke har været fuldstændig åben.

Selvom Nordøstpassagen ikke er sejlbar efter 1. oktober, plejer det normalt at være muligt ved hjælp af isbrydere at sejle igennem alligevel, i hvert fald for en periode. Men eftersom der dannes meget is langs ruten i denne periode, er det meget vigtigt at have detaljeret information om isdannelse og vejrforhold.

Kilde: Weathernews

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023