Rederier: Ambitiøse mål for flåde og jobs
Den danske flåde skal vokse med 10 pct., antallet af beskæftigede på de danske rederikontorer skal øges fra 6.000 til 7.000 medarbejdere og branchen skal som minimum fastholde den danske beskæftigelse til søs i de kommende tre år, fastslår Danske Rederier.
Det var formanden Danske Rederier, Claus V. Hemmingen, vice-CEO i A.P. Møller - Maersk, der på den maritime konference på Christiansborg i dag slog fast, at danske rederier på baggrund af den erhvervspakke, som regeringen fremlagde søndag, har sat ambitiøse mål på tre centrale områder frem mod 2020-21.
1: Den danske flåde er rykket op på en 7. plads blandt verdens største, men den skal vokse med 10 pct målt på tonnage og antal skibe under dansk flag. Det svarer til en vækst på 1,6 mio. brt. og 70 nye skibe. 2: Antallet af ansatte på de danske rederikontorer skal vokse fra 6.000 til 7.000 ansatte, eller mere end 10 pct.
3: Endelig skal rederierne som minimum arbejde for at fastholde den danske beskæftigelse til søs, der i øjeblikket ligger på 7.600 medarbejdere.
“Det er et ganske ambitiøst mål, fordi det kræver, at vi øger uddannelsesaktiviten. Og vi har brug for at løfte i flok,” sagde Claus V. Hemmingen og pegede på, at rederierne vil oprette et kontor, der kan støtte ikke mindst de mindre rederier med det ofte administrativt tunge arbejde omkring praktikanter.
Formanden forudser en fremtid for branchen med store udfordringer og krav til omstillingsparathed og opkvalificering af eksisterende medarbejdere for at kunne fastholde og udbygge sin position globalt.
“Det er ingen hemmelighed, at der bliver skelet til styrken af vores flag i forhold til vores mulige indflydelse i EU og i de globale organisationer i forhold til bl.a regler om CO2 og svovl-udledninger. Vi har en klar ambition om, at søfarten skal tage ansvar via stærk international regulering. Her har vi brug for at de danske myndigheder fortsætter deres arbejde og understøtter, at arbejdet skal finde sted globalt i IMO-regi. Det er det eneste der virker i et globalt erhverv,” fastslog Claus V. Hemmingsen.
Redaktionen