Putin truer korn-korridoren fra Ukraine

Den russiske præsident lægger op til begrænsninger i den aftale, der hidtil har ført til eksport af 2,3 mio. tons korn og andre fødevarer i omkring 100 skibe fra ukrainske havne. Putin taler om en begrænsning af eksport-destinationerne ved en eventuel forlængelse af aftale, der løber 120 dage.

Ruslands præsident Vladimir Putin overvejer begrænsninger i eksportaftale. Foto: Præsidentens kontor..

Udviklingslandende bliver bedraget i den FN-aftale, der sikrer eksport af korn fra Ukraine via Sortehavet, mener Ruslands præsident, Vladimir Putin. “Næsten alt det korn, der er blevet eksporteret fra Ukraine, kommer ikke til de fattigste lande, men til EU,” sagde Putin til et økonomisk forum i Vladivostok.

Aftalen, der blev underskrevet 22. juli, har siden sikret sikker passage for skibe lastet med korn og andre fødevarer fra havnene i Odessa, Chornomorsk og Yuzhnyi i Ukraine. Målet med aftalen var ifølge FN at sikre større kornforsyninger til verdensmarkedet for dermed at reducere priserne og bl.a. hjælpe fattige og sårbare befolkninger og reducere risikoen for hungersnød.

Ifølge en opgørelse fra Joint Coordination Centre har lav- og mellemindkomst lande hidtil modtaget 30 pct. af eksporten fra Ukraine.

Præsiden Putin indikerede på mødet i Vladivostok, at han ville diskutere muligheden for at begrænse destinationerne for korneksporten med den tyrkiske præsident, Tayyip Erdogan.

Hvis de vestlige lande fortsat opkøber det ukrainske korn, vil fødevarekrisen blive forværret og potentielt ende i en “humanitær katastrofe”, tilføjede Putin ifølge Lloyd´s List.

Hans kommentarer til aftalen om korn-korridoren kommer efter, at Ruslands FN-ambassadør for et par uger siden såede tvivl om en forlængelse af aftalen - netop med henvisning til, at en for lille del af eksporten gik til lande, der havde brug for den.

Aftalen om kornkorridoren har betydet milliardindtægter til Ukraine, der har brug for værd en dollar og som gerne ser aftalen udvidet til at omfatte eksport fra en fjerde havn.

Kilde: Lloyds.

Relateret indhold

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle