Port of Aalborg opjusterer forventninger

Port of Aalborg øgede i 1. halvår omsætningen med 9 procent og resultatet før skat med 20 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Koncernen opjusterer nu sine forventninger for hele året til et ordinært resultat før skat på mellem 55 og 60 millioner kroner.

Tidligere lå forventningen i intervallet 45 til 55 millioner kroner.

”Efter et 2020, hvor vi trods udfordringer som følge af coronapandemien formåede at fastholde toplinjen og endda øge bundlinjen, er det yderst tilfredsstillende, at vi i 2021 ikke alene fortsætter i samme spor, men indtil nu har formået at lægge flere niveauer på”, siger Thomas Kastrup-Larsen, bestyrelsesformand i Port of Aalborg og borgmester i Aalborg.

Den positive udvikling skal ifølge Thomas Kastrup-Larsen ses i lyset af, at Port of Aalborg gennem de seneste mange år har investeret betydeligt i blandt andet rammerne for koncernens erhvervspark i Aalborg Øst.

”Men vi er langt fra i mål med vores udvikling, og derfor har 2021 også budt på den fortsatte implementering af vores ambitiøse udviklingsstrategi, der blandt andet indebærer, at vi frem mod 2030 investerer op imod 2 mia. kroner med en målsætning om blandt andet at tiltrække 10-15 store virksomheder – fortrinsvis fra udlandet – og bidrage til skabelsen af 5.000 jobs i Aalborg Kommune”, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Antallet af skibsanløb været på niveau med første halvår 2020, hvilket er under forventningen grundet den aflyste krydstogtsæson.

”Derudover har første halvår af 2021 fortsat været præget af lavere brændstofforbrug i samfundet sandsynligvis grundet Covid-19, hvilket har medført et fald i import af olieprodukter. Fragtmarkedet for mindre skibe har desuden været kaotisk det første halvår, hvilket har resulteret i et halvårsresultat, der er præget af reducerede godsmængder for både jord, stenarter, kul, korn og foderstoffer. Vi forventer dog en vis periodisk forskydning i godsmængderne, således flere godssegmenter forventeligt vil opleve øgede volumener i andet halvår”, siger Claus Holstein, CEO hos Port of Aalborg.

I første halvår har Port of Aalborg igangsat opførelse af et lagerbyggeri på 1.800 m2, lager- og logistikfaciliteter på 16.000 kvadratmeter samt opkøbt og udlejet en lagerbygning på ca. 8.000 kvadratmeter.

Ydermere har Port of Aalborg for nyligt løftet sløret for planerne om en betragtelig udvidelse af Østhavnens transportcenter, hvilket blandt andet indebærer opførelsen af op mod 90.000 kvadratmeter lager- og pakhuskapacitet samt anlæggelsen af nye terminalarealer inden for de næste tre år.

Kilde: Port of Aalborg

Relateret indhold

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Kalundborg Havn og APM Terminals vinder bæredygtighedspris

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Forsvaret afspærrer område på Kalundborg Havn

14.04.2024Maritimedanmark.dk

Rekordomsætning og resultat betydeligt over det forventede i Rønne Havn

11.04.2024Maritimedanmark.dk

ADP A/S henter nye markedsandeler i rekordår

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Fyret vicedirektør modtog millioner på konsulentaftale

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Skagen Havn satte nye rekorder i 2023

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle