Politi anholder ni efter olieeksplosion

Politiet har anholdt ni personer, som menes at være ansvarlig for den dødelige olierørledningseksplosion, der dræbte mindst 55 i den østlige havneby Qingdao i fredags. Anholdelserne er sket i forbindelse med de centrale myndigheders undersøgelse af, hvem der er ansvarlig for eksplosionerne.

”Syv af de anholdte er fra rørledningens ejer Sinopec, landets største olie raffinaderi. De andre to er fra den økonomiske udviklingszone i Qingdao, hvor eksplosionen fandt sted”, siger pressekontoret i Huangdao distriktet til South China Morning Post.

Qingdaos kommunale regering bekræfter tirsdag morgen tilbageholdelserne på sit Weibo kontor, uden at oplyse navne på de anholdte.

Der var, ud over de foreløbigt 55 fundne omkomne, 145 sårede, der stadig er på hospitalet. Ni personer savnes fortsat.

En foreløbig undersøgelse fra Provinsrådet giver menneskelige fejl skylden for eksplosionen. Man siger, at dårlig planlægning, dårlig vedligeholdelse af rørledningen og utilstrækkelig indgriben er årsagen. Der tages dog ikke stilling til, om det er den statsejede oliegigant, Sinopec, eller den lokale regering, der skulle have udvist større ansvar.

Efterforskningsholdet bekræftede i går, at det bristede olierør var en del af en 27-årig rørledning, der forbinder Dongying, en anden havneby i Shandong-provinsen, med Huangdao . Det blev tidligere rapporteret at være en del af et nybygget rørledning mellem Weifang og Huangdao .

Sinopec startede på eftersyn af den gamle rørledning i februar, da man fandt, dens korrosionsbeskyttende belægning i bekymrende tilstand. Der er ingen oplysninger om, hvorvidt den del af røret, der lækkede olien i Huangdao, var blevet repareret.

Rørledningen lækkede olie i

omkring en halv time før transmission blev afbrudt. Den spildte råolie sivede ind i den byens afløbssystem i cirka 12 minutter, og det førte til en række eksplosioner mere end syv timer efter, at lækagen først opstod.

Qingdaos bystyre siger, at de ikke havde nogen oplysninger om lækagen før eksplosionerne havde fundet sted. Sinopec hævder, at selskabet havde rapporteret situationen til Huangdaos distriktsregering, som fører tilsyn med den økonomiske udviklings zone.

Det meste af 100 tons råolie, der nåede at sprede sig op mod 5.000 kvadratmeter af havnen, var blevet fjernet ifølge Sinopec. Nogle medier meddeler at havnen igen skulle være åben for trafik og at nogle tankskibe allerede skulle have losset olie.

Kilde: South China Morning Post

Relateret indhold

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Kalundborg Havn og APM Terminals vinder bæredygtighedspris

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Forsvaret afspærrer område på Kalundborg Havn

14.04.2024Maritimedanmark.dk

Rekordomsætning og resultat betydeligt over det forventede i Rønne Havn

11.04.2024Maritimedanmark.dk

ADP A/S henter nye markedsandeler i rekordår

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Fyret vicedirektør modtog millioner på konsulentaftale

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Skagen Havn satte nye rekorder i 2023

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle