OW Bunker-investorer får fri proces

Civilstyrelsen har godkendt Foreningen OW Bunker-Investors ansøgning om fri proces til forberedelse af gruppesøgsmålet mod kapitalfonden Altor og OW Bunkers tidligere ledelse. 2400 tidligere aktionærer går efter en erstatning på 320 mio. kr.

Afgørelsen betyder, at foreningen får fri proces til at forberede sagen frem til at Landsretten godkender gruppesøgsmålet, oplyser foreningen i en pressemeddelelse. ”Vi er meget glade for, at myndighederne nu har bevilget fri proces til denne groteske sag, der kostede os alle milliarder af kroner, og som har kastet sorte skygger over dansk erhvervsliv,” udtaler Niels Mengel, bestyrelsesmedlem i foreningen OW Bunker-Investor og formand for Dansk Aktionærforening.

Foreningen tæller 2400 aktionærer, der i et fælles søgsmål vil søge en erstatning på 320 mio. kr. fra den tidligere ejer af OW Bunker, kapitalfonden Altor og det krakkede selskabs tidligere ledelse. Sagen om OW Bunkers storhed og fald hører til blandt de største og mest spektakulære skandalesager i danske erhvervslivs nyere historie.

En succesfuld børsintroduktion i slutningen af marts 2014 sendte aktien op fra 145 kr. til 175 kr. på den første handelsdag. 20.000 private investorer købte aktier om kap med professionelle investorer.

Men i oktober samme år måtte selskabet nedskrive sine finansielle forventninger, begrundet med et hurtigt fald i olieprisen. Selskabet forsøgte at berolige markedet, der fra prospektet ved børsintroduktionen ikke anede noget om, at selskabets resultater i høj grad byggede på stærkt risikobetonede spekulationer.

Derefter gik det slag i slag. 5. november 2014 oplyser selskabet, at det står til at tabe 125 mio. dollar angiveligt på grund af svindel i et Singapore selskab og at selskabet har urealiserede tab på 150 mio. dollar på risk managementkontrakter.

To dage senere er det slut. Selskabet indgiver konkursbegæring.

Siden falder det ene skelet ud af skabet efter det andet. Bagmandspolitiet går ind i sagen og søgelyset rettes mod det prospekt, der blot otte måneder tidligere ikke havde fortalt de potentielle investorer om den særdeles risikobetonede forretning, som OW Bunker bedrev.

En forretning, der kostede de tusindvis af investorer 100-vis af millioner i tab - og som nu er på vej i retten. Og formanden for Foreningen OW Bunker-Investors ser den frie proces som en tilkendegivelse af, at myndighederne anser sagen for principiel: “Formentlig fordi de – lige som vi – mener, den er vigtig at få gennemført bl.a. af hensyn til aktiekulturen herhjemme,” siger Niels Mengel.

Redaktionen

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

18.04.2024Maritimedanmark.dk

ESG er på himmelflugt i alle typer virksomheder

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Tidligere Maersk-direktør indtræder i ISS-bestyrelse

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Dansk scubber-producent kalder dansk forbud “misforstået grøn politik”

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle