Nytteværdi af Limfjords-færge under lup

Feggersund-færgen, der på 5 minutter forbinder Thy og Mors, skal nu underkastes en analyse for at afdække, om Thisted Kommune får “nytteværdi” nok for de milioner, som årligt ydes i tilskud. Det sker efter at regnskabet for 2022 gav et underskud, der krævede ekstratilskud.

Feggersundfærgen. Arkivfoto..

Feggersund-overfarten drives på baggrund af tilskud fra de to kommuner, Thisted og Morsø, der tilsammen skulle skyde 4,9 mio. kr. i overfarten i 2022 ifølge budgettet.

Men det netop godkendte regnskab gav de to kommuner en ekstraregning på 1,95 mio. kr. der fordeles med 64 pct. til Morsø og 36 pct. til Thisted.

Og nu er Thisted Kommune træt af ekstraregningerne.

“Er der ikke penge til at opretholde den nuværende service, må aktiviteterne tilpasses, så de kan holdes indenfor budgettet. Vi kan ikke blive ved med at se indtægter, som er mindre end budgetteret, samtidig med, at regningerne til drift og vedligeholdelse stiger,” siger Jens Kr. Yde, der er formand for Thisted Kommunes udvalg for erhverv, klima, miljø og teknik til Nordjyske.

Derfor vil kommunen ny have foretaget en analyse af nytteværdien af forbindelsen sat i forhold til million-tilskuddet.

På den anden side af Limfjorden ser Morsø kommune med mildere øjne på 2022-regnskabet trods overskridelsen.

“Fra et underskud på omkring 6 mio. budgetterer vi i 2024 med et minus på 4,9 mio. kr., som er det årlige tilskud, de to kommuner i mange år har været indstillet på at dække tilsammen. Budgettet må naturligvis justeres hen ad vejen, hvis der indtræffer ændringer, positive eller negative.

Jeg mener, at bestyrelsen har gjort, hvad den kunne, og så må man betale, hvad det koster. For selvfølgelig skal Feggesundfærgen sejle. Det er en livsvigtig trafikforbindelse for os, siger Meiner Nørgaard, der er formand for Teknik og Miljø i Morsø Kommune og formand for I/S Mors-Thy Færgefart, til Nordjyske.

Feggersundfærgen, der har kapacitet til 22 personbiler og 98 passagerer, havde ti-års jubilæum i fjor. Færgen afløste i 2012 en træfærge færge fra 1958.

-emte

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Molslinjen vinder fornem AI-pris

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederi bag brokollaps erklærer General Average

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Færgefart ligger stille efter påsejling

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Somaliske pirater frigiver kapret skib

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle