Ny efteruddannelse til skibsinspektør
Fra 2015 bliver det muligt at efteruddanne sig til skibsinspektør på Maskinmesterskolen København. Målgruppen er maskinmestre, som skal varetage skibsinspektørernes mange opgaver. Det første hold forventes at starte i januar 2015.
”På baggrund af den behovsanalyse, der er lavet, vurderer vi, at der er et behov i branchen for en decideret uddannelse til skibsinspektør. Vi ser det som en spændende mulighed for et endnu tættere samarbejde med den maritime branche om at lave en internationalt anerkendt uddannelse, som på sigt skal rette sig mod både danske og udenlandske skibsinspektører”, siger Erik Andreassen, rektor for Maskinmesterskolen København, som aktuelt har 600 maskinmesterstuderende. Her af vælger halvdelen den maritime linje.
På et møde i Rederiforeningen i marts præsenterede Maskinmesterskolen København sine planer om den kommende skibsinspektøruddannelse.
Den nye efteruddannelse bliver målrettet både danske og udenlandske rederier. Det bliver en international uddannelse på diplomniveau, som vil foregå på engelsk.
Konklusionen på behovsanalysen er, at den maritime branche efterspørger en decideret uddannelse til skibsinspektør.
”Undersøgelsen peger utvetydigt på, at der er et ønske om en uddannelse til skibsinspektør, og den udpeger også mange af de områder, som rederierne og skibsinspektørerne selv mener, der er behov for, at de studerende undervises i. Vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra deltagerne i behovsanalysen”, siger Torben Ravn, adm. direktør hos Karin Tankers og en af idemændene til behovsanalysen.
Maskinmesterskolen København vil nu ansøge Den Danske Maritime Fond om økonomisk støtte til at udvikle, etablere og markedsføre den nye uddannelse, herunder også udvikling af undervisningsmateriale på engelsk.
For at gøre uddannelsen international anvendelig vil undervisning og eksaminering foregå på engelsk. Mange skibsinspektører i danske rederier er ikke danskere, og det internationale maritime sprog er engelsk - derfor skal undervisning og eksamener foregå på engelsk, lyder det fra Maskinmesterskolen København.
Kilde: Maskinmesterskolen København