Ny efteruddannelse til skibsinspektør

Fra 2015 bliver det muligt at efteruddanne sig til skibsinspektør på Maskinmesterskolen København. Målgruppen er maskinmestre, som skal varetage skibsinspektørernes mange opgaver. Det første hold forventes at starte i januar 2015.

”På baggrund af den behovsanalyse, der er lavet, vurderer vi, at der er et behov i branchen for en decideret uddannelse til skibsinspektør. Vi ser det som en spændende mulighed for et endnu tættere samarbejde med den maritime branche om at lave en internationalt anerkendt uddannelse, som på sigt skal rette sig mod både danske og udenlandske skibsinspektører”, siger Erik Andreassen, rektor for Maskinmesterskolen København, som aktuelt har 600 maskinmesterstuderende. Her af vælger halvdelen den maritime linje.

På et møde i Rederiforeningen i marts præsenterede Maskinmesterskolen København sine planer om den kommende skibsinspektøruddannelse.

Den nye efteruddannelse bliver målrettet både danske og udenlandske rederier. Det bliver en international uddannelse på diplomniveau, som vil foregå på engelsk.

Konklusionen på behovsanalysen er, at den maritime branche efterspørger en decideret uddannelse til skibsinspektør.

”Undersøgelsen peger utvetydigt på, at der er et ønske om en uddannelse til skibsinspektør, og den udpeger også mange af de områder, som rederierne og skibsinspektørerne selv mener, der er behov for, at de studerende undervises i. Vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra deltagerne i behovsanalysen”, siger Torben Ravn, adm. direktør hos Karin Tankers og en af idemændene til behovsanalysen.

Maskinmesterskolen København vil nu ansøge Den Danske Maritime Fond om økonomisk støtte til at udvikle, etablere og markedsføre den nye uddannelse, herunder også udvikling af undervisningsmateriale på engelsk.

For at gøre uddannelsen international anvendelig vil undervisning og eksaminering foregå på engelsk. Mange skibsinspektører i danske rederier er ikke danskere, og det internationale maritime sprog er engelsk - derfor skal undervisning og eksamener foregå på engelsk, lyder det fra Maskinmesterskolen København.

Kilde: Maskinmesterskolen København

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Molslinjen vinder fornem AI-pris

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederi bag brokollaps erklærer General Average

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Verdens første ammoniak-bunkring terminal på vej

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Blue Water overskud på 147 mio. kr.

24.03.2024Victory Security

Sponseret

Victory Security havne og skibssikkerhed.

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle