Nordjysk værft vinder hidtil største ordre

Ophugningsværftet Modern American Recycling Services Europe (M.A.R.S.) har vundet opgaven om at ophugge og genindvinde et stort flydende produktionsanlæg - et såkaldt FPSO-fartøj på 390 meter - der har arbejdet i Brasilien for Shell.

Det 390 meter lange FPSO-fartøj, Fluminense FPSO, skal ophugges og recycles i Frederikshavn. Foto:SOFEC..

“Shell er en af de helt store på markedet, så dette er et step op ad stigen. Det er en blåstempling af M.A.R.S. Europe og en indgang til markedet world wide,” vurderer CEO Kim Thygesen, M.A.R.S. Europe i Frederikshavn overfor det lokale medie, Kanal Frederikshavn.

Det enorme fartøj, Fluminense FPSO, der blev sat i drift i 2003 på oliefelter øst for Rio de Jeneiro, forventes at ankomme til Frederikshavn i 2024, når de nødvendige godkendelser er opnået.

M.A.R.S har hovedsæde i USA, men det overrasker ikke direktøren i Frederikshavn, at fartøjet alligevel skal ophugges i Danmark.

“M.A.R.S. i USA har ikke plads til så store skibe. Der er få værfter i verden, som kan tage skibe i denne størrelse. Og Shell ønsker et værft, som gør tingene rigtigt. Det gør vi. Vi har efterhånden opbygget et brand som det værft, der gør det bedst, når vi taler om miljøregler og sikkerhed,” siger Kim Thygesen til mediet.

Selskabet sætter ikke tal på ordrens størrelse, men det er den hidtil største i virksomhedens historie, og den betyder, at M.A.R.S. har ordrebogen fyldt op de næste tre år og dermed kan sikre beskæftigelsen for de 220 medarbejdere på det nordjyske værft.

M.A.R.S. blev etableret i Frederikshavn i 2019, hvor det med et 290.000 m2 stort recyclingområde var verdens første skræddersyede recyclingfacilitet, der er bygget til genvinding af skibe og platforme

Den første store opgave for værftet var genindvindingen af de to platforme Tyra Øst og Tyra Vest fra de danske felter i Nordsøen.

-emte.

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Molslinjen vinder fornem AI-pris

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederi bag brokollaps erklærer General Average

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

15.03.2024Maritimedanmark.dk

Underleverandør til M.A.R.S anklaget for ulovlig indkvartering

14.03.2024Maritimedanmark.dk

Så er det slut med Bladt Industries

13.03.2024Maritimedanmark.dk

Danske Maritime støtter øgede investeringer i forsvaret

13.03.2024Maritimedanmark.dk

DI hilser øgede forsvarsinvesteringer velkomne

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle