Nakskovs sidste får græsk vand under kølen

DSB´s Peder Paars og Niels Klim blev de sidste nybygninger på Nakskov Skibsværft inden lukningen i 1986. Nu er Peder Paars i dag kendt som Color Viking efter mange år på ruten Sandefjord-Strömstad solgt til det græske rederi Seajet, skriver Shippax.

Arkivfoto..

Det blev blot til godt fem år på Kattegat for Peder Paars, inden skibet sammen med søsteren Niels Klim blev afhændet. Trafikbehovet mellem Aarhus og Kalundborg var slet ikke til så store færger.

Nakskovs næstsidste nybygning fra 1985 blev solgt til Stena Line i 1991, ombygget og omdøbt til Stena Invicta og indsat på Dover-Calais på Den Engelske Kanal.

I 2000 blev skibet chartret af Color Line med en købsoption. Den blev igen ombygget og omdøbt denne gang til Color Viking og indsat på den populære spritrute mellem Norge og Sverige, hvor den har gjort tjeneste i 22 år til den 20. november, hvor den sejlede sin sidste tur mellem Sandefjord og Strömstad.

De høje energipriser og svækkede rammebetingelser gjorde det ikke længere økonomisk bæredygtigt at sejle med Color Viking på ruten, forklarede Color Lines koncernchef, Trond Kleivda, i en pressemeddelelse.

Seajets får leveret færgen, der lige nu ligger i dok på Fayard, til februar. Hvor den skal sejle og hvad den skal hedde er endnu ikke oplyst.

Søsterfærgen - den gamle Niels Klim - gør fortsat tjeneste på ruten Grenaa-Halmstad for Stena Line som Stena Nautica.

Redaktionen.

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023