M/F Kyholm bliver til Fynshav

Færgen Kyholm, der indtil for nylig besejlede ruten mellem Kolby Kås på Samsø og Kalundborg er i disse uger på værftsophold hos Petersen & Sørensen i Svendborg. Færgen skal renoveres inden den indsættes på ruten Bøjden- Fynshav. Samtidig skifter den navn til Fynshav.

Renoveringen betyder, at det meste af færgens publikumsområde fornyes. Færgens cafeteria får nye borde og stole. Butiksområdet udvides og der indrettes en såkaldt pendler-lounge. Skibets bar og dansegulv agter bliver til en salon, som også får nye, større vinduer. Færgens maskineri får også en overhaling under værftsopholdet.

Færgens nye navn er i øvrigt genbrug. Da DSB besejlede Als-ruten havde selskabet fra 1967-1987 også en færge med navnet Fynshav. Den gamle Fynshav, der blev skrottet i Tyrkiet for 15 år siden, var ligesom de to nuværende færger, Odin og Frigg Sydfyen, bygget på Svendborg Værft.

Kyholm blev leveret fra Ørskov Christensens Stålskibsværft i Frederikshavn i 1998. Den bliver fra 1. marts ny hovedfærge på Bøjden-Fynshav og ”Samsøfærgen” skiftes ud med ”Alsfærgen” på skibets sider. Den erstatter Odin Sydfyen, der skal sælges, på Als-ruten.

Frigg Sydfyen bliver rutens andenfærge.

Kyholm startede på ruten Selvig- Kalundborg i 1998, da færgelejet i Kolby Kås først var færdigt i februar 1999. Det gamle færgeleje var bygget til DSB- færgerne, der anløb havnen på nogle af overfarterne mellem Aarhus og Kalundborg.

Kyholm blev overflødig på sejladsen til Samsø, da den nye havn i Ballen blev taget i brug den 1. januar i år og den nyere færge Kanhave, der hidtil havde sejlet på Hou-Selvig blev indsat mellem Ballen og Kalundborg.

Sejladsen mellem Hou og Selvig er overtaget af det kommunalt ejede selskab Samsø Rederi, der stadig venter på en ny færge. Ruten besejles i øjeblikket af Ane Læsø.

Kilde: fyens.dk

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Alslinjens nye el-drevne færge er søsat

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk navngiver nyt metanol-containerskib

03.04.2024Maritimedanmark.dk

Så er der sat navn på ny svensk isbryder

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Tarifa Jet nu i DFDS farver

03.03.2024Maritimedanmark.dk

Norsk ordre på verdens første batteridrevne rorofærger til autonom drift

27.02.2024Maritimedanmark.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle