Maersk:Første batteripakke på containerskib

Maersk er klar til at installere verdens første batteri-system på et containerskib. Batteripakken på 600 kWh skal installeres på Maersk Cape Town, hvor det skal optimere og aflaste skibets generatorer, så de kan drives med størst mulig effektivitet og samtidig spare CO2-udledning

Verdens første batterisystem til et containerskib er installeret i to containere..

Batteriprojektet, der er det første af sin art på et containerskib, er et lille hjul i Maersk´s strategi om at reducere udledningen af drivhusgasser til nul i 2050.

“Denne test vil give os større forståelse af energilagring og vil understøtte Maersk i fremdriften mod mere elektrificering af flåde og havneterminaler. Maersk vil fortsætte med at facilitere, teste og udvikle løsninger med mindre CO2 udledning på vores rejse mod at blive CO2-neutrale i 2050,” udtaler Søren Toft, COO i Maersk i forbindelse med lanceringen.

Batterisystemet, der blev præsenteret ved en presseevent i APM Terminals på Aarhus Havn i dag, er produceret af Trident Maritime Systems i Odense og de to containere med batterier og tilhørende systemer vil om få dage blive fragtet til Singapore, hvor det skal installeres i det 4.500 teu store Maersk Cape Town, der er i rute mellem Asien og Vestafrika.

“Batteriteknologien er endnu langt fra at kunne benyttes til fremdrift af de store containerskibe, men skibene er også udstyret med en lang række hjælpemotorer, der driver alt fra lys, pumper, elektronik osv. og her kan vi bruge batterier,” siger Ole Graa Jakobsen, der er chef for flådeteknologi i Maersk.

Batterisystemet fra Trident Maritime System forbindes med skibets dieseldrevne generatorer og kan dermed benyttes som en buffer, der kan levere ekstra power, når det er nødvendigt - f.eks til skibets thrustere - eller være med til at drive generatorerne mere effektivt.

I dag kører skibets tre generatorer ofte med en lav virkningsgrad på f.eks 20 pct., hvilket ikke er energieffektivt. Med batteripakken kan to af generatorerne lukkes helt ned, mens den tredje kan køre med den en virkningsgrad på 80.

“Dermed kan brændstofbruget - og CO2-udledningen reduceres,” forklarede Shaun Blyde, project lead, electrical & automation design i Maersk. Det estimeres forsigtigt, at batteripakken kan reducere CO2-udledningen fra skibet med ca. 830 tons pr. år.

Batteripakken til Maersk Cape Town koster ifølge Shaun Blyde omkring 1 mio. dollar.

Hvis den virker efter hensigten vil Maersk installere dem på de øvrige skibe i samme størrelse. Men først når det bliver kommercielt bæredygtigt. “Vi vil formentlig se en gradvis implementering af systemet på de 21 søsterskibe til Maersk Cape Town efterhånden som prisen på batterier falder,” siger Ole Graa Jakobsen.

I første omgang skal batterisystemet vise sit værd på Maersk Cape Town i løbet af 2020.

Redaktionen

Relateret indhold

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle