Maersk-transformation kan tage 10 år

Det tager tid - rigtig lang tid - at ændre en virksomhedskultur. A.P. Møller - Maersk og omgivelserne må belave sig på, at det kan tage op til ti år at ændre kulturen, siger John Weeks, der i fem år har været toprådgiver for topchefen, Søren Skou, til Berlingske Business.

For omverdenen, herunder ikke mindst aktionærer og aktieanalytikere, kan det ikke gå hurtigt nok. Men det er ikke enkelt at transformere kulturen i A.P. Møller - Maersk til en gennem digitaliseret virksomhed, der har smidt energiaktiviteterne fra sig for at koncentrere sig om logistik og transport - og levere stadig voksende top- og bundlinjer.

“Selskaberne spørger nogle gange, hvor lang tid det tager at ændre kulturen. To år er ikke i nærheden af at være tid nok for store selskaber. Og en af de fejl, store virksomheder begår, er, for tidligt at erklære, at målet er nået. Det sker, fordi det er nemt at være utålmodig efter resultater, men sandheden er, at det kan tage ti år at ændre en kultur,” siger John Weeks til Berlingske Business.

Han ønsker ikke at komme nærmere ind på samarbejdet med Søren Skou, men siger dog, at Maersk-topchefen - i modsætning til mange andre topchefer - kommunikerer åbent og tydeligt.

“Jeg har arbejdet med Søren Skou i fem år. Jeg er virkelig imponeret over omfanget af den her opgave, og det har været positivt, at Søren er meget åben og altid svarer på spørgsmålene. Det, mener jeg, er et godt afsæt,” siger John Weeks.

Søren Skou får igen lejlighed til at svare på spørgsmål på telekonferencen i morgen, når A.P. Møller - Maersk har præsenteret sit 1. kvartalsregnskab kl. 8.00.

Det bliver første gang, at Hamburg Süd er inkluderet i regnskabet. Samtidig er det også premiere på rapporteringen i fire nye søjler: Ocean, Logistics & services, Terminal & Towage og Manufacturing & Others.

Ocean vil dække Maersk Line og Hamborg Süds traditionelle forretning samt APM Terminals strategiske hubs. Logistics & Services vil omfatte indenlandske og logistiske services udført af Damco, Maersk Line og andre enheder. Terminals & Towage vil omfatte APM Terminals gateway terminaler og Svitser, mens Manufacturing & Others vil dække Maersk Container Industrie og andre enheder.

Den nye struktur betyder, at gruppen vil levere en samlet bundlinje.

Kilde: Berlingske Business

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Handel med Hafnia-aktier skudt i gang i New York

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle