Ledelsesændringer hos Hamburg Süd

I dag har bestyrelsen for Maersk Line og Oetker Group udsendt en fælles meddelelse om den fremtidige ledelse af Hamburg Süd. Ændringerne er betinget af afslutningen af Maersk Line's overtagelse af Hamburg Süd. Maersk Line forventer, at dette sker i fjerde kvartal af 2017.

”Efter effektivicering af salgs- og købsaftalen mellem Dr. August Oetker KG og Maersk Line A/S om salget af Hamburg Süd KG og som forberedelse til overtagelsen er Dr. August Oetker KG og Maersk Line A/S tilfredse med at offentliggøre følgende organisationsstruktur under og efter afslutningen", står der i meddelelsen.

Ottmar Gast træder tilbage som formand for direktionen at blive formand for bestyrelsen for Hamburg Süd.

Søren Toft, Chief Operating Officer hos Maersk Line A/S, bliver medlem af bestyrelsen for Hamburg Süd.

Arnt Vespermann bliver den nye direktionsformand for Hamburg Süd og vil ud over sit eksisterende ansvar være ansvarlig for Compliance, Corporate Communication og Columbus Ship Management. Han vil være leder af Region Nordamerika og Region Caribien og Latinamerika West Coast.

Frank Smet vil fortsætte som medlem af direktionen i Hamburg Süd med ansvar for salg og marketing, kundeservicestyring og alle dele af driften i Hamburg Süd, herunder netværk og logistik. Han bliver leder for Region Asia Pacific og Region South America East Coast.

Jakob Wegge-Larsen, for tiden CFO for Maersk Line Operations, vil blive medlem af direktionen i Hamburg Süd for at påtage sig ansvaret for Finans & Regnskab, Kontrol og Informationsteknologi & Services. Han bliver leder for Region Europe.

Handlen er underlagt lovgivningsmæssig godkendelse. Indtil afslutningen vil Hamburg Süd fortsætte med at operere uafhængigt af Maersk Line som krævet af konkurrencereglerne. Efter slutningen har Maersk Line til hensigt at opretholde forretningsmodellen for Hamburg Süd samt den kommercielle struktur i regionerne. Derfor vil de fem kundeorienterede regioner og områder forblive uændrede og den respektive ledelse bliver bedt om at fortsætte i deres nuværende rolle.

”Vi har stor tillid til Hamburg Süds bestyrelse og vil gerne takke Ottmar Gast for hans fortsatte og værdifulde engagement efter afslutning på handlen. Vi glæder os også til at byde alle vores fremtidige kolleger velkommen i Maersk-familien og sammen skabe et endnu stærkere selskab”, siger Søren Skou, CEO i Maersk Line.

Maersk Line og Hamburg Süd vil etablere et fælles team for at sikre, at forretningsaktiviteterne fortsætter problemfrit under og efter handlen. Holdet ledes af Lars Mikael Jensen fra Maersk Line og Michael Triskatis fra Hamburg Süd. Yderligere medlemmer vil blive annonceret inden for kort tid.

Kilde: Maersk Line A/S og Dr. August Oetker KG

Relateret indhold

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle