Kattegat-ruten indstiller ny hurtigrute

Kattegatruten indstiller fra og med torsdag morgen den 16. august sejladsen med hurtigfærgen Dolphin Jet. Det sker med henvisning til, at de stramme restriktioner i Kalundborg Fjord udhuler forbindelsens konkurrenceevne.

Hurtigfærgen Dolphin Jet, der sejler mellem Aarhus og Kalundborg, tager onsdag aften sin sidste tur. Færgen fik for tre uger siden en sejltilladelse, som betyder, at den skal sejle med reduceret fart i Kalundborg Fjord og uden om et naturområde, der forlænger turen med 11 sømil.

”Vi kan allerede nu se, at forretningsmodellen ikke kommer til at hænge sammen. Når vi er nødsaget til at sejle med reduceret fart øger det faktisk vores brændstofforbrug, da det ikke er en optimal hastighed for færgen. Samtidig øger vores overfartstid på to timer også prispresset på vores produkt”, siger talsmand for Kattegat-ruten Kim Vinther.

”Vi troede oprigtigt på, at vi havde et godt alternativ til overfarten på Kattegat, men forudsætningerne har desværre ændret sig mere, end vi kunne forudse. Derfor tager vi nu konsekvensen”.

70 besætningsmedlemmer og andre ansatte som berøres af beslutningen, blev orienteret onsdag formiddag. Kattegatruten forventer at finde arbejde til 5-10 medarbejdere på kombifærgen Kattegat eller i land.

CO-Søfart beklager at hurtigfærge ruten nu lukkes.

”Vi har med beklagelse modtaget beskeden fra rederiet FRS om lukningen af hurtigfærge-ruten mellem Aarhus og Kalundborg og den påtænkte masseafskedigelse”, siger sekretariatschef John Ibsen, Dansk Metals Maritime Afdeling og CO-Søfart.

”Der er allerede aftalt møde med rederiet om afskedigelserne nu på mandag. Her vil vi naturligvis gøre alt for at nå det bedst mulige resultat for de af vore medlemmer, der bliver berørte”.

”I CO-Søfart har vi med bekymring fulgt de problemer, som ruten løb ind i forhold til myndighederne under opstarten. Derfor er lukningen ikke nogen stor overraskelse for os, men vi er ærgerlige over tabet af arbejdspladser”, siger John Ibsen.

Dolphin Jet oplægges indtil videre i Aarhus Havn, og det er endnu uafklaret, hvad rederiet vil bruge færgen til. Rederiet arbejder fortsat på at kunne få lov til at sejle med hurtigfærgen mellem Aarhus og Odden som en alternativ rute. Men i øjeblikket er det kun Mols-Linien, som har adgang til at anløbe Odden.

Alle kunder, der har betalt for billetter til aflyste afgange, får pengene refunderet automatisk.

Som en konsekvens af, at rederiet stopper sin hurtigrute, øges antallet af afgange i weekenden nu fire nye afgange.

Redaktionen

Relateret indhold

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

Jobmarked

Se alle

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle