Hurtigfærge til Bornholm forsinket

Byggeriet af Express 5 hos Austal i Filippinerne nærmer sig hastigt sin afslutning. Leveringen af Express 5 til Bornholmslinjen har dog trukket ud, og lige nu er værft og rederi i dialog om en ny dato for levering, skriver Molslinjen i en pressemeddelelse.

Express 5 bliver forsinket fra værftet og når ikke påsketrafikken på Bornholmslinjen. Foto: Molslinjen..

Det var planen at indsætte den nye Express 5 på Bornholmslinjen den 20. marts, så den var klar til påsketrafikken, men den plan holder næppe.

”Det er usikkert, om vi kan nå det til den dato. Derfor er vi desværre nødt til at arbejde med et alternativ, hvor Express 5 først sættes i sejlplan efter påsken”, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen

Express 5 bliver nemlig forsinket fra værftet i Filippinerne. Det ligger fast efter teknikere fra Molslinjen har besøgt værftet.

Planen er nu, at færgen leveres i Filippinerne til Bornholmslinjen i slutningen af februar. Herefter skal færgen sejles hjem til Rønne, hvor den skal godkendes og synes af myndighederne, inden den kan sættes i drift.

Express 5 kommer til at sejle alle de afgange, som i dag sejles med Express 1. Forskellen på de to færgers kapacitet betyder, at der potentielt bliver plads til 527.100 flere passagerer og 78.268 flere biler på ruten mellem Rønne og Ystad.

Færgen, der med sine 115 meter er den hidtil længste færge bygget på værftet, blev søsat i slutningen af september i fjor, men arbejdet med at færdiggøre det, er altså trukket ud.

-emte

Artikler

04.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten genoptager sejlads til Svalbard

03.06.2023|Maritimedanmark.dk

Nedslidt færge får fem år mere

03.06.2023|Maritimedanmark.dk

Svitzer Australien indgår aftale med australske fagforeninger

02.06.2023|Maritimedanmark.dk

Translokation og dimission på Svendborg Søfartsskole

02.06.2023|Maritimedanmark.dk

Bunker One tankskib klar til at levere metanol

02.06.2023|Maritimedanmark.dk

Nor-Shiping løber af stablen i næste uge

Copyright 2023