Hjælpepakker udvidet med 100 mia. kr.

Folketingets partier er lørdag blevet enige om at udvide hjælpepakkerne med 100 mia. kr. for virksomheder og lønmodtagere og forlænge dem med en måned til udløb 8. juli. DFDS kan være blandt de større virksomheder, der får gang af, at støtteloftet udvides fra 60 mio. til 110 mio kr.

Finansminister Nicolai Wammen (S) nåede til enighed med alle Folketingets partier..

Den udvidede hjælpepakke er justeret både i forhold til de selvstændige og helt små virksomheder som for de større virksomheder, der nu kan se frem til at modtage en kompensation fra de forskellige elementer i hjælpepakkerne på op til 110 mio. kr.

Men der er en ny betingelse knyttet til den udvidede hjælp, fremgår det af aftaleteksten. Virksomheder, der modtager mere end 60 mio. kr. i hjælp, skal skrive under på, at de ikke udbetaler udbytte eller foretager aktietilbagekøb i regnskabsårene 2020 og 2021.

“Vi har sagt, at der må være en balance mellem det at modtage hjælp og at konsolidere sin virksomhed efterfølgende. Så har vi introduceret, at hvis man modtager støtte på mere end 60 millioner kroner, så skal man ikke i regnskabsåret 2020 eller 2021 bruge de skatteborgerpenge som udbetaling til aktionærer,” siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, der står bag disse tiltag.

Finansminister Nicolai Wammen erklærede sig på TV 2 godt tilfreds med aftalen.

“Vi har forlænget og styrket de hjælpepakker både i forhold til selvstændige og kombinatørerne, altså folk med en sammensat A- og B-indkomst. Det er blevet en stærkere hjælpepakke end den, vi har haft hidtil, siger finansministeren til TV 2.

Aftaleparterne er blevet enige om følgende:

- En forlængelse af ordningen for kompensation for faste omkostninger med en måned til og med d. 8. juli samt udvidede muligheder for at få kompensation.

 - En forlængelse af kompensationsordningerne til selvstændige og freelancere med en måned til og med d. 8. juli samt øget kompensationsgrad. Der bliver også etableret en ny kompensationsordning for freelancere med blandede A- og B-indkomster. 

 - Udbetaling af indbetalt moms som et rentefrit lån til små og mellemstore virksomheder samt af indbetalt lønsumsafgift til visse erhverv bl.a. fysioterapeuter, tandlæger og taxavognmænd.

 - Udskydelse af betalingsfristen for lønsumsafgiften for 2. og 3. kvartal for visse erhverv bl.a. fysioterapeuter, tandlæger og taxavognmænd mv.

 - Midlertidig suspendering af loftet på skattekontoen for virksomhedernes indbetaling af A-skat, moms mv.

 - Udbetalinger fra skattekreditordningen vedrørende indkomståret 2019 fremrykkes fra november 2020 til juni 2020. 

 - Etablering af en midlertidig matchfacilitet i Vækstfonden.-Eksport- og investeringspakke til styrkelse af danske eksportvirksomheder og fastholdelse af danske arbejdspladser.

 - Etablering af en national platform i samarbejde med private crowdfundingplatforme.

 - Et ekstraordinært løft af Innovationsfondens Innobooster-ordning i 2020.

 - Timekravet for optjening af seniorpræmie på 1.560 timers beskæftigelse over 12 måneder vil blive nedsat svarende til 4 måneder.

 - En forlængelse af suspendering af anciennitetstælling i dagpengesystemet, den midlertidig forlængelse af retten til sygedagpenge samt suspendering af G-dage til og med d. 30. juni.

Desuden gælder det, at virksomheder i skattely ikke kan få del i hjælpepakkerne.

“Parterne noterer sig herudover, at regeringen og arbejdsmarkedets parter vil indlede drøftelser om en forlængelse af lønkompensationsordningen,” skriver Finansministeriet om aftalen.

Du kan læse faktaark om aftalen HER.

Meget mere hjælp til iværksættere i dagens aftale. Fedt! Og samtidig kan store arbejdspladser (som DFDS) modtage op til 110 mio kr i støtte - som betingelse kan de ikke udbetale udbytte i 2020 og 2021. pic.twitter.com/oq3WxpFOn5

— Tommy Ahlers (@aahlers) April 18, 2020

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Handel med Hafnia-aktier skudt i gang i New York

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle