Historisk olie-aftale endelig på plads

Søndag lykkedes det endelig for OPEC-landene, Rusland, USA og andre olieproducerende lande at blive enige om en historisk aftale, der kan føre til en reduktion i den daglige olieproduktion på helt op til 20 mio. tønder dagligt, svarende til 20 pct. af det globale udbud fra 1. maj.

Arkivfoto..

Efter fire dages intense forhandlinger lykkedes det for de såkaldte OPEC+ lande at nå til enighed om en historisk aftale, godt hjulpet på vej af bl.a. præsident Donald Trump.

Aftalen betyder, at OPEC+ landene - den udvidede kreds af lande, der også tæller bl.a. Rusland - reducerer deres produktion med 9,7 mio. tønder dagligt fra 1. maj, skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Dermed er der sat en stopper for den olieproduktions-krig mellem Rusland og Saudi Arabien, der siden starten af marts har oversvømmet markedet med olie i en tid, hvor efterspørgslen på grund af corona-krisen er slået helt i bund, hvilket har sendt prisen på olie samme vej.

Ifølge Reuters forventer kilder blandt OPEC+ landene, at den totale reduktion kan nå op på 20 mio. tønder pr. dag,

fordi lande, der står uden for kredsen også vil skære produktionen ned.

USA, Brasilien og Canada vil således skære med 3,7 mio. dollar pr. dag, mens andre lande også vil bidrage, skriver Bloomberg.

Reduktionen er den største, der nogensinde er set og ifølge Reuters fire gange større end den tidligere rekord, der blev sat i 2008 under finanskrisen.

Ifølge den nye aftale vil reduktionen i olieproduktionen gradvist aftage, men dog løbe helt til april 2022.

Trump takkede Ruslands præsident Putin og den saudiske kong Salman for at have fået aftalen på plads og tilføjede: “Jeg har lige talt med dem….Fantastisk aftale for alle”.

Håber er, at den voldsomme reduktion kan stabilisere og gerne hæve de ekstremt lave oliepriser, der gør produktion af olie til en underskudsforretning i store dele af verden.

Umiddelbart efter, at den endelige aftale kom på plads, steg prisen på Brent til levering i juni med 4,4 pct. til 32,85 dollar/tønde. I slutningen af 2019 kostede den 66 dollar, skriver Bloomberg.

Redaktionen

Relateret indhold

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

Jobmarked

Se alle

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle