Her kostede 74 meter kaj 350 mio. kr

Byggeriet af en kaj ved den britiske Rothera Resarch Station i Antarktis løb op i mere end 4 mio. kr. pr. meter og gav helt nye udfordringer for det 50 mand store bygge-team, der i løbet af 18 måneder færdiggjorde kajanlægget til bl.a. et milliard-dyrt nyt polarskib.

Det er ikke sådan bare lige, at få fat i en manglende del - eller reservedel - når man befinder sig i bunden af verden på Rothera Resarch Station i Antarktis. Derfor var der fuldstændig styr på hver en bolt og hver en del af de i alt 4.500 tons udstyr og materialer, inden det blev afskibet til den britiske Rothera Resarch Station i Antarktis.

Konstruktionsteamet havde endda gennemført en fuldskala samling af de 45 tons tunge stålrammer i Southampton inden afskibningen for at være helt sikre på, at de havde identificeret uventede udfordringer.

Nu er kajen på plads, bygget op af 20 stålrammer, der er fyldt ud med sten, Det første skib, der anløb den nye kaj var RSS James Clark Ross efterfulgt af MV Billesborg, der ankom med forsyninger til igangværende byggeprojekter.

Og nu er det så klar til at tage i mod RSS Sir David Attenborough, der i øjeblikket er ved at blive færdigbygget på Cammell Laird. Skibet, der bliver i stand til at bryde gennem is på en meters tykkelse med en hastighed på tre knob, vil have plads til 30 besætningsmedlemmer og op til 60 videnskabsfolk og andre medarbejdere.

Skibet bygges efter de nyeste miljøstandarder og bliver et af verdens mest avancerede polarskibe.

Bygningen af det 129 meter lange skib på 15.000 bt

startede i 2016 og det skulle egentlig være færdiggjort ultimo 2018, men er altså blevet forsinket. Den samlede pris for skibet er tidligere angivet til omkring 150 mio. pund svarende til ca. 1,3 mia. danske kroner.

Skibet ejes af Storbritanniens Natural Environment Research Council (NERC) og skal drives af

British Antarctic Survey.

Kilde: Maritime Executive

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Så stor er tunnelfabrikken ved Rødbyhavn

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Iver Huitfeldt træner i Det Røde Hav

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Inspektionsfartøjer tilbage på havet

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Rigsfællesskab vil pause dybhavsminedrift

19.03.2024Maritimedanmark.dk

På ekspedition med all-inclusive

10.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Welkin nu på svenske hænder

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle