Hanstholm Havn aflyser licitation

Hanstholm Havn har besluttet at aflyse den aktuelle licitation, men havnen fastholder udvidelsesplanerne i det planlagte layout og planlægger en ny udbudsrunde. Grontmij fortsætter som rådgiver for projektet.

"På baggrund af en nærmere granskning af de tilbud på bygning af nye moler, som Hanstholm Havn modtog mandag den 21. oktober, står det nu klart, hvad de væsentligste forklaringer på de store prisforskelle er. Samtidig har granskningen givet havnens ledelse fornyet tro på, at realiseringen vil være mulig", siger Birgitte Juhl, direktør for Hanstholm Havn.

"Den største forskel ligger i tilbudsgivernes risikoafdækning, som umiddelbart vurderet ligger på 300 millioner kroner eller mere. Dette er helt ude af trit med de forudsætninger, som vi på Grontmijs anbefaling havde lagt ind i vores økonomiske rammer, hvor risikoafdækningen var anslået til 15 procent af anlægssummen, hvilket i branchen er et normalt anerkendt niveau for en havn med Hanstholms placering”, siger Poul Arne Jensen, bestyrelsesformand for Hanstholm Havn.

”Tilbudsgiverne ser altså anderledes på risikoforholdene, end vi gør, og det er både en stor del af forklaringen på de markante forskelle i priserne, men det er heldigvis også en mulighed, vi har at arbejde med",

fastslår Poul Arne Jensen, der henviser til, at det sandsynligvis vil være muligt at skrue risikoafdækningen sammen på en måde, der reelt gør anlæg af ydermolerne væsentlig billigere.

I den samlede risikovurdering indgår en lang række faktorer, f.eks. omkostninger til overvintring, midlertidig aflukning af moler under konstruktion, skader på ikke aflukkede moler, etc. etc. Men også vurderingen af, hvilken indflydelse vejrlig med varierende bølgehøjder, storme og frost vil have på anlægsarbejdet, spiller en stor rolle for risikovurderingen.

"Det er vores opfattelse, at vi i et nyt udbud baseret på ny prækvalifikation og forhandling forventes at kunne reducere bl.a. risikoafdækningen markant. Der er mange knapper, der kan skrues på, og alene en ændring af bestemmelserne for dagbøder ved forsinkelser vil forventeligt kunne trække prisen betydeligt ned", tilføjer han.

En anden årsag til, at tilbuddene lå over den udmeldte ramme, skal findes i en beklagelig regnefejl hos Grontmij.

"På et tidspunkt i planlægningen blev det besluttet at ændre molernes opbygning bl.a. med et andet kernemateriale. I den sammenhæng har vi begået en regnefejl, der tilsvarer en fordyrelse af anlægsoverslaget på ca. 80 millioner kroner. Dette har vi naturligvis beklaget dybt over for Hanstholm Havn", siger Jørgen Thomsen, direktør for Transportation & Mobility i Grontmij.

"Vi har i bestyrelsen naturligvis overvejet, om dette skulle føre til en afbrydelse af samarbejdet med Grontmij. Men vi har foretaget en grundig analyse af fordele og ulemper, og det er en enig bestyrelse, der bakker op om beslutningen om at fortsætte samarbejdet", siger bestyrelsesformand Poul Arne Jensen.

Poul Arne Jensen. Han henviser bl.a. til, at valg af ny rådgiver ville koste både tid og penge, at et skifte ville indebære at værdifuld viden går tabt, og endelig at et skift på rådgiverposten ydermere vil forlænge hele processen med formentligt et halvt år.

Havnedirektør Birgitte Juhl forventer, at den nye udbudsrunde gennemføres hen over sommeren 2014, og det er ambitionen, at selve anlægsarbejdet kan indledes i 2015. Den nye udbudsrunde gennemføres af Grontmij uden beregning.

Kilde: Hanstholm Havn

Relateret indhold

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Kalundborg Havn og APM Terminals vinder bæredygtighedspris

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Forsvaret afspærrer område på Kalundborg Havn

14.04.2024Maritimedanmark.dk

Rekordomsætning og resultat betydeligt over det forventede i Rønne Havn

11.04.2024Maritimedanmark.dk

ADP A/S henter nye markedsandeler i rekordår

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Fyret vicedirektør modtog millioner på konsulentaftale

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Skagen Havn satte nye rekorder i 2023

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle