Google-milliardær dropper bud på russisk superyacht

Den russiske superyacht Alfa Nero, der blev beslaglagt på Antigua efter Ruslands angreb på Ukraine fordi ejeren var på USA´s sanktionsliste, var egentlig blevet købt af Googles tidligere CEO, Eric Schmidt. Men nu har han trukket buddet på grund af juridisk tovtrækkeri om ejerskabet.

Den 82 meter lange superyacht, Alfa Nero, venter fortsat på en ny ejer i havnen på Antigua.. Foto: Regeringen i Antigua og Barbuda

Den 267-fod store superyacht med swimmingpool og heli-pad blev beslaglagt i havnen i Falmouth på Antigua i marts 2022, fordi USA sanktionerede ejeren, den russiske gødninge-milliardær, Andrey Guryev.

Skibet blev sat på auktion og her lagde Google´s tidligere topchef, Eric Schmidt, der menes at være god for 27 mia. dollar, det højeste bud. Det lød på 67,6 mio. dollar - eller godt halvdelen af den estimerede værdi på 120 mio. dollar.

Men skibet tilhørte slet ikke den russiske milliardær, hævdede han. Han har ganske vist benyttet yachten talrige gange, men da havde han bare lejet den, fortalte en af hans juridiske rådgivere Bloomberg i marts.

Men den købte de amerikanske myndigheder ikke - og derfor løftede de sanktionerne på skibet og gav den lille caribiske stat Antigua og Barbuda lov til at sætte skibet på auktion.

Men så dukkede hans datter op og hævdede ejerskab til Alfa Nero.

Det blev dog afvist af retten på Antigua, der gav tilladelse til den auktion, som Eric Schmidt vandt.

Men der er ifølge den tidligere topchef i Google fortsat uklarhed om ejerskabet, da Andrey Guryevs datter fortsætter sin kamp for yachten. Og derfor trækker han sit bud på Alfa Nero.

Dermed må den lille østat fortsat betale de godt 100.000 dollar pr. måned, skibet menes at koste i omkostninger ind til de får skibet solgt.

Det næsthøjeste bud på superyachten blev afgivet af den amerikanske forretningsmand, Warren E. Halle. Men om han fortsat er interesseret, melder historien foreløbig ikke noget om. Bloomberg har forsøgt at få en kommentar fra ham, men uden held.

-emte

 

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Hempel åbner ny fabrik i Kina

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

Copyright 2023