Flere skal søge mod de tekniske uddannelser

Alt for få unge søger mod de tekniske uddannelser, og det rammer også de maritime virksomheder, der mangler kvalificeret arbejdskraft. Derfor søsætter Danske Maritime nu et treårigt projekt, der skal øge interessen for maritimt relevante tekniske fag og uddannelser blandt unge.

Cecilie Lykkegaard, vicedirektør i Danske Maritime. Foto: Danske Maritime..

De danske maritime virksomheder står på mange områder stærkt som innovative og helt fremme i forhold til den grønne omstilling. Alligevel kniber det trods indsatser gennem mange år med at lokke flere unge til.

Derfor sætter Danske Maritime nu alle sejl til i et nyt strategisk uddannelses- og rekrutteringsinitiativ, som igennem de næste tre år skal øge interessen for maritimt relevante tekniske fag og uddannelser blandt unge, vise, at den maritime industri er en grøn og bæredygtig industri, og øge diversiteten på uddannelser og i maritime virksomheder.   “Det er et stort problem for den enkelte virksomhed, men i høj grad også en udfordring for samfundet i al almindelighed, hvis virksomhederne ikke kan skaffe den fornødne arbejdskraft. Vi har igennem de senere år gennemført en lang række initiativer og aktiviteter, som hver især har været og stadig er succesfulde. Men vi har erfaret, at udfordringen er så stor, at det er nødvendigt at intensivere vores indsats og gå endnu mere strategisk til værks,” siger Cecilie Lykkegaard, vicedirektør hos Danske Maritime.

De konkrete elementer i projektet omfatter en række aktiviteter og målrettede kampagner, ligesom der vil blive lanceret en informationsplatform, der skal skabe et samlet overblik over mulighederne i den maritime industri og bygge bro mellem alle de relevante aktører, skriver Danske Maritime i en pressemeddelelse.

Herudover etablerer Danske Maritime med dette projekt flere helt nye strategiske partnerskaber med aktører uden for branchen, som også arbejder aktivt med at øge interessen for STEM-fag – ikke mindst blandt piger. Projektet vil have et særligt fokus på de uddannelser, som virksomhederne især grad efterspørger, herunder faglærte, maskinmestre og ingeniører, og også fremtidige behov i branchen vil blive tænkt ind, f.eks. inden for digitalisering.

Det treårige projekt støttes af Den Danske Maritime Fond - og det glæder Cecilie Lykkegaard: “Vi er ikke en sort industri, vi er grønne - og det bliver vi nødt til at få formidlet på nye måder”.

Kilde: Danske Maritime.

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

15.03.2024Maritimedanmark.dk

Underleverandør til M.A.R.S anklaget for ulovlig indkvartering

14.03.2024Maritimedanmark.dk

Så er det slut med Bladt Industries

13.03.2024Maritimedanmark.dk

Danske Maritime støtter øgede investeringer i forsvaret

13.03.2024Maritimedanmark.dk

DI hilser øgede forsvarsinvesteringer velkomne

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle