Færgerestauranter ind i kamp mod madspild
Molslinjen har indgået en aftale med madspildsordningen Too Good To Go der indebærer, at rejsende på dagens sidste afgang med rederiets hurtigfærger på Kattegat, fremover vil kunne købe mad med hjem fra færgernes restaurant, diner og kaffebar - i stedet for at maden smides ud.
Arkivfoto.
”Vi har et stort udvalg af mad ombord, fordi vi gerne vil kunne tilbyde et varieret udbud til de mange gæster. Men så stor omsætning af mad giver også en risiko for, at vi kommer til at lave for meget. Og da vi meget nødigt vil smide mad ud, så giver vi nu gæsterne denne mulighed”, siger Jesper Skovgaard, kommercielle direktør i Molslinjen.
Overskudsmaden kan købes gennem madspildsappen Too Good To Go, som vil udbyde mad i “lykkeposer” fra hver af færgernes tre madsteder.
“Vi er utrolig glade for det nye samarbejde med Molslinjen. Samarbejdet bliver samtidig bevis på, at Too Good To Gos madspildsløsning både fungerer til lands og til vands. Det håber jeg, at mange af de færgerejsende vil få glæde af”, siger Heidi Boye, landedirektør hos Too Good To Go.
Posen med mad koster 39 kroner, og kan indeholde alt fra croissanter til sandwich eller salater. Muligheden for at købe færgemad med hjem begynder kan benyttes på Express 2, Express 3 og Express 4 på hver færges sidste afgang mod Aarhus.
-mauh