Drewry: Kina driver boom i container-trafik

Verdens container-trafik er vokset med 10 pct. i årets 1. kvartal i forhold til sidste år og væksten er primært drevet af usædvanlig høj kinesisk import og eksport. Det viser de foreløbige data fra Drewry´s Container Trades Statistics (CTS).

Shanghai havn er verdens travleste..

De foreløbige tal viser, at væksten i den inter-regionale handel er vokset med 17 pct. mens ocean-trafikke er vokset med 7 pct. Næste halvdelen af de ekstra 2,6 mio. TEI, der er blevet håndteret i 1. Kvartal kommer fra handel med Kina´s asiatiske naboer, mens indenrigstrafik og handels med Nordamerika tegnede sig for 20 pct. af den forøgede volumen.

CTS tallene bekræfter Kina´s overordentlig store import i perioden, der voksede med 28 pct., mens exporten til de samme regioner steg med 11 pct.

Drewry skriver i sin rapport, at meget få - om nogen overhovedet - så den ekstreme vækst i containertrafikken komme. Hvis væksten på 10 pct. i første kvartal holder, vil den langt overstige de vækstrater, der er set siden 2010, da efterspørgslen boomede efter krisen i 2009. Den gennemsnitlige stigning i trafikken i 2015 har således ligget på ca. 2,3 pct.

Drewry tør endnu ikke spå om væksten for resten af 2017. Traditionelt har container-trafikken i 1. kvartal ligget en smule under resten af året. Gennemsnittet for 1. kvartal har således udgjort 23,4 pct. af trafikken i de øvrige kvartaler siden år 2000 og tallet har ligget stabilt i de senere år. På den baggrund er der ikke identificeret trend-skift, der kan understøtte en teori om, at nogle skibsforsendelser er blevet fremskyndet, skriver Drewry, der dog ikke vil afvise, at det muligvis kan være tilfældet.

Nogle afskibere kan have ønsket at sende laster afsted inden nye og dyrere kontraktsvilkår og spotrater trådte i kraft, skriver Drewry, der dog forventer en opskrivning af væksten i efterspørgslen i deres helårs-forecast, når de har verificeret tallene for 1. kvartal.

Kilde: World Maritime News.

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Ø-færge ude af drift på grund af uheld med dok

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Medier: Danske rederier har sejlet med russisk olie

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Svensk flådechef: Den russiske skyggeflåde mistænkes for at spionere

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle