Dansk vagtskifte i Adenbugten

Mens Esbern Snare er blevet trukket ud af antipirateri indsatsen i Adenbugten, er Søværnets Taktiske Stab i fuld gang med den sidste klargøring til at overtage kommandoen for antipirateri operationerne under Combined Maritime Force - CMF.

Staben ankom til hovedkvarteret i Bahrain for lidt over en uge siden og har intensivt fokuseret på at få alting klar til på torsdag, hvor chefen for Søværnets Taktiske Stab, Flotilleadmiral Aage Buur Jensen overtager kommandoen i flådestyrken - Combined Task Force 151.

At Combined Maritime Force er et multinationalt foretagende afspejler sig staben, som Søværnet skal stå i spidsen for. Staben består af personel fra Danmark, New Zealand, Jordan, Sydkorea, Japan, USA og Saudi Arabien, som de kommende tre måneder skal lede Combined Task Force 151.

Da operationsområdet er på størrelse med Vesteuropa, er det helt afgørende for succes, at der er en tæt koordinering mellem de tre flådestyrker i området.

Fredag den 6. december deltog Admiralen derfor sammen med den kommende chef for operation Ocean Shield i overdragelsen af kommandoen i EU antipirateri flådestyrken, Task Force 465, fra Holland til Frankrig.

Under besøget i Djibouti var der også lejlighed til at besøge chefen for Djibouti Navy, Colonel Abdourahman Aden Cher og det danske personel i EUCAP Nestor, som er den EU mission, som står for den maritime kapacitetsopbygning i regionen.

Det danske støtteskib Esbern Snare har forladt anti-pirat indsatsen ud for Somalia og er nu på vej til Middelhavet for at indgå i FN-missionen omkring fjernelse af kemiske våben fra Syrien. Esbern Snare ventes at blive kommandoskib for en fælles Dansk-Norsk operation, hvor også to DFDS ARK skibe indgår.

På billedet øverst ses fra venstre: Kontreadmiral Eugene Diaz del Rio - NATO Ocean Shield, Kontreadmiral Hervé Bléjean – EUNAVFOR ATALANTA og Flotilleadmiral Aage Buur Jensen CMF – CTF 151. Foto: Casten Fett, German Air Force.

Kilde: Forsvaret

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Så stor er tunnelfabrikken ved Rødbyhavn

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Iver Huitfeldt træner i Det Røde Hav

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Inspektionsfartøjer tilbage på havet

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Rigsfællesskab vil pause dybhavsminedrift

19.03.2024Maritimedanmark.dk

På ekspedition med all-inclusive

10.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Welkin nu på svenske hænder

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle