Dansk søfarts start-up skal øge sikkerheden

KMD har investeret i den danske start-up virksomhed Scoutbase, der i et tæt samarbejde med DFDS er i gang med at udvikle et digitalt kommunikationsredskab, der skal være med til at skabe bedre sikkerhed inden for søfart.

Scoutbase er i gang med at udvikle et kommunikations- og rapporteringsredskab, som løbende skal give landbaseret personale indsigt i de udfordringer, som det sejlende personale oplever i det daglige og som i sidste ende kan føre til ulykker ombord.

Rent praktisk fungerer den digitale løsning ved at stille medarbejderne spørgsmål og kvantificere svarene. Det kan for eksempel ske ved at sikre indrapportering af alle opgaver og dermed identificere problemområder, der potentielt kan skade sikkerheden ombord.

“I dag findes der ikke en systematisk måde at afdække og håndtere større mængder af information om det daglige arbejde og det, som presser søfolkene på deres ydeevne. Derfor er det svært at skabe en dialog omkring løsningsmodeller, der kan hjælpe og forebygge disse udfordringer,” siger Mads Ragnvald Nielsen, adm. direktør i Scoutbase og uddyber:   “Scoutbase skal være med til at synliggøre søfolkenes udfordringer og de områder, hvor de oplever succes i deres hverdag, så det landbaserede personale har de bedste forudsætninger for at støtte operationerne til søs, og søfolkene får de bedste forudsætninger for at udføre deres arbejde sikkert og effektivt. Ved at synliggøre problemstillingerne har vi mulighed for at være meget skarpere, når vi skal gøre noget ved dem, og vi behøver ikke at vente på, at ulykken sker for at lære,” siger han.

DFDS er gået ind i udviklingen af værtøjet og deltager både i research- og pilotfasen og skal afprøve og teste løsningen ombord på deres skibe.

“Vi arbejder hele tiden på at forbedre os. Derfor kigger vi på muligheder for at forbedre og udvikle vores sikkerhed, så vi ikke kommer til skade. Vi er gået med i projektet, fordi vi synes, at det er interessant at undersøge, om man kan udvikle nogle nye værktøjer, som kan styrke den sikkerhed, der er på skibene endnu mere,” siger Jakob Lynge, Marine Superintendent i afdelingen Marine Standards hos DFDS, som arbejder med sikkerhed og sikring på DFDS' skibe.

KMD Venture, der er et datterselskab i KMD-koncernen, ser frem til at hjælpe med udviklingen af værktøjet:

“Der er mange spændende digitaliseringsindsatser i gang på det maritime område i øjeblikket. Et af de vigtige fokusområder er, hvordan digitalisering kan føre til en mere sikker og effektiv skibsfart. Derfor er vi glade for, at vi med investeringen i Scoutbase kan være med til at løfte en start-up virksomhed, som har et stort potentiale netop inden for det område,” siger Niklas Marschall, adm. direktør i KMD Venture A/S.

Projektet har også opnået støtte fra

Den Danske Maritime Fond. Kilde: KMD A/S

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Molslinjen vinder fornem AI-pris

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederi bag brokollaps erklærer General Average

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Færgefart ligger stille efter påsejling

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Somaliske pirater frigiver kapret skib

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle