Automatisk dockingstation i Faaborg Havn

Faaborg Havn og Tuco Marine går nu sammen om at bidrage til det internationale forsknings- og udviklingsprojekt MOSES. Det sker ved at etablere en automatisk dockingstation i havnen, der vil være i stand til at gribe og fastholde et skib.

Foto: Tuco

Tuco Marine vil med autonome både tage sig af bugseringen af en ”øve-pram” til fortøjning i demonstrationsfasen af projektet.

"Som havn er vi meget interesserede i at bidrage, ikke kun til udviklingen af byens maritime virksomheder, men til hele den maritime branches udvikling mod  mere klimavenlige og innovative  løsninger. Vi er derfor meget glade for, at dette projekt vælger Faaborg Havn som stedet for demonstrationsfasen”, siger Erik Schmidt, havnemester i Faaborg Havn.

MOSES projektet, der inkluderer 17 partnere fra 7 europæiske lande, sigter mod at revolutionere Short Sea Shipping gennem automatisering og autonomi, med det formål at reducere miljøpåvirkningen fra denne type transport.

"Vi er glade for, at MOSES-projektet nu når frem til fysiske tests her i Faaborg Havn, og at Faaborg Havn altid er klar til at facilitere test af de nyeste teknologier, der udgør kernen i vores ProZero-serie af arbejdsbåde", siger  Jonas Pedersen, direktør for Tuco Marine.

-mauh
 

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Hempel åbner ny fabrik i Kina

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

Copyright 2023