ADP får ny bestyrelsesformand

Associated Danish Ports A/S får ny bestyrelsesformand og nye bestyrelsesmedlemmer på den årlige generalforsamling, der afholdes i dag. Den hidtidige bestyrelsesformand, adm. dir. Erik Østergaard udtræder af bestyrelsen, mens advokat Christian Herskind er indstillet som ny bestyrelsesformand.

Havnen i Fredericia - en del af ADP A/S. Arkivfoto..

”Jeg er er både glad og stolt over at være indstillet som formand for Associated Danish Ports A/S. Det er ingen hemmelighed at Fredericia betyder noget særligt for mig, og jeg glæder mig til fortsat at bidrage til udviklingen af selskabet, der betyder meget for ejerkommunerne i Fredericia, Nyborg og Middelfart,” udtaler Christian Herskind, der i forvejen er formand for bestyrelsen i datterselskabet Taulov Dry Port A/S.

Den hidtidige formand, Erik Østergaard, får selskab ud af bestyrelsen af Jens Ellegaard Andersen. Indstillet som nye bestyrelsesmedlemmer på dagens generalforsamling er Birgit Nørgaard og Gert Fisker Tomczyk.

“Jeg respekterer naturligvis Erik Østergaard og Jens Ellegaard Andersens ønsker om at træde ud af bestyrelsen og give stafetten videre til nye kræfter, men det bliver en stor arv at løfte,” udtaler ADP´s næstformand, Fredericias borgmester Steen Wrist og fortsætter:

“De har begge ydet en meget værdsat og professionel indsats, som jeg gerne vil sige dem tak for – særligt har Erik som formand de seneste 7 år bidraget til at løfte ADP til det niveau, som selskabet er på i dag. Jeg glæder mig samtidig over, at Christian Herskind har sagt ja til at stille op som ny formand. Christian har været medlem af bestyrelsen i ADP siden 2016, og Christian er et helt særligt aktiv for Fredericia med både et indgående kendskab til området og til ADP,” siger Fredericias borgmester.

Den afgående formand og bestyrelsesmedlem, Erik Østergaard, betegner de seneste 11 år som en “fantastisk rejse, hvor vi med en langsigtet strategi har banet vejen for selskabets historiske vækst og styrkede konkurrenceevne.”

“Selskabets erhvervshavne ligger i vækstområder og har stor betydning som knudepunkter for import og eksport, som katalysator for den grønne omstilling og som infrastruktur for Danmarks forsyningssikkerhed. Målet er, at de igangsatte vækstinitiativer skal binde by og havn sammen til gavn for vores ejerkommuner, og det er godt på vej. Nu er det tid til friske kræfter, og jeg glæder mig til at følge udviklingen i selskabet på sidelinjen de kommende år”, siger Erik Østergaard. 

-emte

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023