Wärtsilä tror på scrubber som CO2-opsamler

Nye teknologiske fremskridt har potentiale til at scrubbere kan opfange CO2, når det bliver udledt fra skibene, mener Wärtsilä, der har gennemført en omfattende studier og udvikling for at undersøge mulighederne for skibsfarten.

Sigurd Jenssen, direktør for Exhaust Treatment i Wärtsilä tror på, at teknologiske fremskridt kan gøre scrubbere i stand til at opfange CO2. .

At opfange og efterfølgende lagre kulstof ved hjælp af scrubbere må indtage en central rolle side om side med de øvrige løsninger, der kan fjerne CO2-udledningen fra skibsfarten, herunder udnyttelsen af alternative brændsler, mener det finske selskab.

“Reduktionsteknologier for udstødningsgas har nået en modenhed, hvor det kun er rigtigt, at vi undersøger deres bredere anvendelsesformål ud over at opsamle svovl,” siger Sigurd Jenssen, direktør for Exhaust Treatment i Wärtsilä.

De foreløbige undersøgelser viser, at Carbon Capture and Storage (CCS) i skibe er en tekniske mulighed at forfølge for sektoren.

For yderligere at fremskynde processen vil Wärtsilä bygge en 1 MW pilot-fabrik på sin testfacilitet i Moss i Norge, hvor det bliver muligt at teste CCS-teknologier i en bred vifte af scenarier og forhold, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

“At etablere CCS om bord på et skib er klart en stor opgave, men een vi mener, vi er de rette til at udforske. Opsamling af af kulstof er spændende, fordi det kan give betydelige reduktioner inden for en relativ kort tidsramme. Det er vigtigt i sammenhæng med industriens overordnede dekarboniserings-transition, ligesom det vil gøre det muligt at beskytte eksisterende aktiver, når vi bevæger os mod en renere driftsform, siger Sigurd Jenssen.

Kilde: Wärtsilä

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

15.03.2024Maritimedanmark.dk

Underleverandør til M.A.R.S anklaget for ulovlig indkvartering

14.03.2024Maritimedanmark.dk

Så er det slut med Bladt Industries

13.03.2024Maritimedanmark.dk

Danske Maritime støtter øgede investeringer i forsvaret

13.03.2024Maritimedanmark.dk

DI hilser øgede forsvarsinvesteringer velkomne

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle