Vildskud fra analytikere om Maersk Line

Analytikerne tog grundigt fejl i deres forudsigelser omkring Maersk Line´s kvartalsregnskab. De forventede, at verdens største containerrederi kunne præsentere et positivt resultat. Men det skete ikke. Underskuddet på 66 mio. dollar efter skat er endda større end for samme kvartal i fjor.

Sydbanks senioranalytiker Morten Imsgaard spåede en EBIT indtjening på 141 mio. dollar i første kvartal. Milevidt fra virkeligheden, der endte negativt med et underskud på 42 mio. dollar.

“For mig at se er det primært på grund af omkostningsbasen, der stiger hurtigere end ventet. Brændstofregningen er høj i øjeblikket. Og så får de lidt lavere indtjening pr. flyttet container end jeg havde regnet med,” siger Morten Imsgard som forklaring på sit fejlskud. “Det ser meget dramatisk ud, men der skal meget lidt til, før minus bliver til plus for Maersk Line,” tilføjer han.

Ifølge Sydbank-analytikeren har Maersk Line´s start på året været vanskeligere, end de fleste havde håbet på.

“Men forudsætningerne for at levere et bedre resultat på hele året, er selvfølgelig fortsat tilstede. Maersk Line har nu indgået en række nye kontrakter for året og ved, hvordan raterne ser ud. Derfor kan man forvente en kraftig indtjeningsfremgang i de kommende kvartaler. Men der skal omvendt ikke meget intensivering af konkurrencen til, førend raterne bliver presset,” siger Morten Imsgard.

A.P. Møller - Maersk realiserede et samlet resultat på 253 mio. dollars, hvilket er en lille fremgang i forhold til samme kvartal året før, der landede på 224 mio. dollar. Men bag resultatet gemmer sig den første fremgang i den samlede omsætning i et par år med en vækst på godt 400 mio. dollar til 8.963 mio. dollar

Mens Maersk Line skuffede, kom Maersk Oil som følge af den markant højere gennemsnitlige oliepris i 1. kvartal i år i forhold til i fjor ud med et overskud på 328 mio. dollar mod et underskud i samme periode i fjor på 29 mio. dollar.

Kursen på Maersk aktien åbnede med et dyk på et par procent, men steg hurtigt igen til en toplacering gennem et løft på 2,2 pct. Aktien blev kl. 11.00 handlet til kurs 11.970.

Læs mere om Maersk Gruppens samlede kvartalsregnskab HER. Læs mere om Maersk Lines kvartalsregnskab HER

Redaktionen.

Relateret indhold

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

Jobmarked

Se alle

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle