Viking regnskab ramt af corona i 2020

Esbjerg-koncernen Viking Life-Saving Equipment kom ud af 2020 med et nettooverskud på 131 millioner kroner, et mindre fald i forhold til et overskud på 166 millioner kroner i 2019. Omsætningen faldt 185 millioner kroner til nu 2,6 milliarder kroner.

Arkivfoto.

”Vi har gjort os umage og formået at forstå, hvordan Covid-19 ville komme til at påvirke vores forretning. Den ekstremt fluktuerende efterspørgsel har stor indflydelse på vores produktion og serviceapparat, men den stærke, globale struktur med tilstedeværelse overalt i verden har gjort os i stand til at servicere kunderne trods de vidtgående restriktioner. Vi har dokumenteret vores evne til at tilpasse os, og dedikerede medarbejdere i hele organisation tilkommer en stor ære for, at det er lykkedes os at vedligeholde og udbygge vores markedsposition”, siger Henrik Uhd Christensen, administrerende direktør, Viking Life-Saving Equipment.

Den faldende efterspørgsel efter maritimt sikkerhedsudstyr har dog haft konsekvenser for et betydeligt antal medarbejdere på Viking’s fabrikker, hvor især produktionen i Asien er påvirket.

Ifølge ShippingWatch har Viking sagt farvel til 300 ansatte, hvilket dog ikke afspejler sig i opgørelsen over ansatte i virksomheden der viser, at der i 2020 i gennemsnit var 2914 ansatte mod 2921 i 2019. Viking forventer i år et aktivitetsniveau på højde med 2020 og med et højere resultat.

”Med usikkerheden om, hvilke rammer Covid-19 byder os, er vi kommet godt fra start i 2021. Den fortsatte integration af de virksomheder, vi har opkøbt i de senere år har sammen med en organisationstilpasning resulteret i et velfungerende fundament for fremtidig forretningsudvikling. Processen har været besværliggjort af, at vi kun i begrænset omfang har kunnet mødes, men vi har fået det til at fungere. Vi er blevet bekræftet i, at kunderne kan se rationalet i vore opkøb. Både ved køb af produkter til nybygninger, og når de indgår flerårige serviceaftaler, lægger de i stigende omfang full scope-ordrer, der spænder over hele vores produkt- og serviceprogram”, siger Henrik Uhd Christensen.

Kilde: Viking Life-Saving Equipment

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Danmarkshistoriens største havvindsudbud skudt i gang

18.04.2024Maritimedanmark.dk

ESG er på himmelflugt i alle typer virksomheder

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Tidligere Maersk-direktør indtræder i ISS-bestyrelse

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Dansk scubber-producent kalder dansk forbud “misforstået grøn politik”

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle