Værfts-formand dybt berørt af ulykke

Bestyrelsesformanden for Grenaa Skibsværft, Esben Møller, er dybt berørt af den voldsomme gaseksplosion på uddybningsskibet Grete Fighter, der torsdag morgen kvæstede tre ansatte. Årsagen er endnu ukendt.

Grete Fighter på bedding ved Grenaa Værft. Foto: Grenaa Værft..

“Jeg er dybt rørt. Det har været en grim dag, og vi har aldrig oplevet noget lignende her,” siger Esben Møller, der er bestyrelsesformand for værftet til TV 2 Østjylland.

Ulykken skete kort efter frokostpausen ved nitiden, da de ansatte var på vej tilbage på skibet, der ligger på værft i forbindelse med et 5 års syn.

“På vej mod skibets tanksystem sker en kæmpe eksplosion. To mænd er nået ned i bunden af skibet, mens ham der er tættest på udgangen, når at blive hjulpet ud,” fortæller Esben Møller

Politi og brandvæsen bliver alarmeret kl. 9.35, og ansatte på værftet og fra skibet når hurtigt ned til de to i bunden af skibet, der er hårdest ramt af eksplosionen, men kunne ikke bjærge dem. “Men de blev ved dem, indtil brandvæsenet og ambulancen kom,” siger Esben Møller.

De tre hårdt kvæstede, der bliver fløjet til Rigshospitalet, er ifølge politiet en 31-årig mand fra Norddjurs, en 53-årig mand fra Syddjurs og en 50-årig mand fra Vestfyn.

“Jeg ved ikke mere om deres situation, andet end det er meget alvorligt, sagde Esben Møller i aftes til TV 2 Østjylland.

Ulykken bliver nu efterforsket af politiet og Arbejdstilsynet.

Grete Fighter, der er ejet af Peter Madsen Rederi, lå på værftet for at få foretaget femårs eftersyn.

Ifølge Grenaa Skibsværft skulle uddybningsskibet have foretaget diverse stålarbejder, slørmåling af skrueaksel og ror, fuld service af hjælpe- og hovedmotor, demontering af bund og lænseventiler for service og syn, og en full coating af bund og fribord. Desuden skulle den gamle gravemaskine demonteret til fordel for en ny.

Kilde: TV 2 Østjylland

De tre tilskadekomne er en 31-årig mand fra Norddjurs, en 53-årig mand fra Syddjurs og en 50-årig mand fra Vestfyn. De pårørende er underrettet. #politidkhttps://t.co/8gsY5yCzFo https://t.co/o9jd4AClZw

— Østjyllands Politi (@OjylPoliti) April 23, 2020

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

18.04.2024Maritimedanmark.dk

ESG er på himmelflugt i alle typer virksomheder

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Tidligere Maersk-direktør indtræder i ISS-bestyrelse

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Dansk scubber-producent kalder dansk forbud “misforstået grøn politik”

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle