USA: Stort potentiale for havvind

På trods af at der lun er opstillet få vindmøller i havet ud for USA, så er ambitionerne høje og udsigterne lovende. Derfor ledsager en række danske offshore rederier statsministeren til USA i næste uge, hvor hun på et grønt eksportfremstød.

Arkivfoto.

“Danmark har en helt unik position, når det kommer til havvind. Vi har som land været blandt de første til at sætte møller op og omsætte vind til energi, og når vores erfaring med vedvarende energi kobles med det faktum, at vi er en af verdens største søfartsnationer, så er det kun naturligt, at vi er en stor spiller inden for havvind. Derfor glæder jeg mig til at være med til for alvor at få døren sparket ind til det amerikanske havvindmarked”, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, der sammen med Esvagt, Northern Offshore Services, Maersk Supply Service og Cadeler deltager på turen.

USA’s nationale mål for offshore vindenergi er at opnå 30 GW i 2030 og 110 GW i 2050. Hvis det skal blive en realitet, bliver der brug for mange rederier til at hjælpe.

”Maersk Supply Service vil med vores nybyggede vindinstallationsfartøj skulle installere nogle af de største vindparker på USA’s østkyst, og derved vil det amerikanske marked blive et at vores vigtige fremtidige områder. Vi håber at turen til USA kan være med til at knytte stærkere bånd mellem USA og Danmark samt profilere hvad danske virksomheder kan tilbyde”, siger Jonas Munch Agerskov, CCO for Maersk Supply Service.

Mere end 40 danske rederier beskæftiger sig med havvind og en havvindmøllepark kræver 18 forskellige skibstyper over dens levetid. Danske offshore rederier har allerede i dag store markedsandele ude i verden, og Danske Rederier ser et stort potentiale i det amerikanske marked:

”Som dansk rederi og installatør af havvindmøller, er vi altid på udkig efter nye forretningsmuligheder og set med vores øjne, er USA et interessant marked med stort udviklingspotentiale, når det gælder grøn energi. Den nuværende administration har lagt nogle ambitiøse planer for omstilling til vindenergi, og det hilser vi naturligvis velkommen. Jeg ser derfor frem til at mødes med potentielle forretningspartnere og have nærmere dialog omkring de unikke samarbejdsmuligheder. Vi har både de rette kompetencer, erfaringen og skibene til at kunne føre de amerikanske havvindplaner ud i livet”, siger Mikkel Glerup, CEO i Cadeler.

På turen vil statsministeren desuden indgå en ny alliance om PtX – fremtidens grønne brændstoffer. PtX-alliancen vil bestå af partnerskab mellem forskellige danske og amerikanske erhvervsorganisationer og myndigheder.

”Behovet for grønt brændstof bliver enormt de kommende år ikke mindst fra skibsfarten. Vi kan ikke løfte opgaven fra dansk side alene, og derfor er et partnerskab om PtX og grønne brændstoffer med USA en vigtig brik i arbejdet. Vi er nødt til at dele viden og erfaring, og derfor er jeg glad for at Danske Rederier er med i det nye partnerskab, som forhåbentligt kan være med til at sætte turbo på udviklingen”, siger Anne H. Steffensen.

Kilde: Danske Rederier

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023