Turbo på statsligt udbud af havvind

Regeringen indkalder nu til politiske forhandlinger om statslige udbud af havvindmølleparker. Dansk Industri glæder sig over, at der lægges op til en hurtig proces, og at der skal udbydes mere end de 9 GW havvind som allerede er politiske besluttet.

Lars Sandahl Sørensen DI Foto Buro Jantzen Mads Joakim.

”Det er helt afgørende for den grønne omstilling og vores samfundsudvikling, at vi får mere vedvarende energi, så vi kan tackle klimaforandringerne og styrke vores forsyningssikkerhed, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

Det er kun et par uger siden, at myndighederne besluttede at sætte åben-dør-ordningen i bero på ubestemt tid, da ordningen kan være i strid med EU-regler. Ordningen, der har eksisteret siden 1999, giver private virksomheder mulighed for at investere i eksempelvis havarealer i Danmark.

Der lå ansøgninger på bordet for ca. 16 GW. DI-direktøren glæder sig over, at regeringen arbejder på at finde en løsning hurtigst muligt. Danmark har nemlig brug for 40 GW, hvis vi skal sætte grøn strøm til et grønnere samfund.

”Jeg er glad for at se, at vi har en regering der er trukket i arbejdstøjet, og som arbejder på at finde løsninger på de udfordringer, vi står over for i øjeblikket. Det gælder åben-dør-ordningen og andre store grønne projekter. Åben-dør-ordningen og de statslige udbud på havvind kan tilsammen give Danmark et kæmpe løft. I 2030 skal vi have grøn strøm på op mod 40 GW fra vind og sol på både hav og land, hvis vi skal kunne dække den massive efterspørgsel på elektricitet og nye grønne brændstoffer til transport, bygninger og industri”, siger Lars Sandahl Sørensen.

”Jeg er helt overbevist om, at vi kan komme i mål, når alle aktører både i den offentlige og private sektor trækker i samme retning i fællesskab. For mig handler grøn omstilling om mere end redde klimaet og sikre vores forsyningssikkerhed. Det handler om teknologisk udvikling, der kan fremtidssikre Danmarks udvikling og velfærd. Selvfølgelig skal vi være med på beatet når det for eksempel gælder power-to-x, fremtidens grønne brændstoffer og alt muligt andet. Det er dét, vi også kæmper for nu”, siger Lars Sandahl Sørensen.

-mauh

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023