Torm leverer spektakulært rekordoverskud

Det er på en trist baggrund, men Ruslands overfald på Ukraine har været en afgørende faktor for rederiet Torms fantastiske nettoresultat på 563 mio. dollar i 2022. Det er historisk højt og mere end tre gange højere end de seneste fire års samlede resultater.

Arkivfoto..

Ruslands krig mod Ukraine betød en omfattende omlægning af transportvejene for import af olie til Europa. I dag skal olien hentes længere væk og sammen med en begrænset vækst i produkttanker-flåden førte det til en særdeles høj udnyttelsesgrad af den eksisterende flåde med rekordhøje rater til følge.

Og de forhold forstod Torm i den grad at lave forretning på i fjor.

Således steg omsætningen fra 620 mio. dollar i 2021 til 1,44 mia. dollar i 2022. Driftsindtjeningen før afskrivner m.m. (EBITDA) blev godt og vel firedoblet fra 188 mio. dollar til 743 mio. dollar, mens bundlinjen altså ramte den historiske rekord på 563 mio. dollar.

Til sammenligning nåede Norden fra 2018 til 2021 et samlet nettoresultat på 177 mio. kr.

“Vi tror, at den integrerede One TORM platform er den, der gør os i stand til at investere og drive skibe og opnå en af de højeste afkast på vores investeringer blandt vores kolleger i produkttankindustrien. I 2022 opnåede Torm et afkast på 28,1 pct. af den investerede kapital,” skriver formanden for Torm, Christopher H. Boehringer og CEO Jakob Meldgaard i deres bemærkninger til regnskabet.

Rekordresultatet drypper også kraftigt på selskabets aktionærer, der kan se frem til en samlet udbytte betaling i 2022 på 4,62 dollar pr. aktie

- ca. 33 kr. - svarende i alt 379 mio. dollar

I forvejen har aktionærerne kunnet glæde sig over en ren kursfest for aktien, der ved indgangen til 2022 blev handles til omkring 52 kr., men siden er braget i vejret og i dag handles til omkring 230 kr.

I forhold til udsigten for indeværende år forventer rederiet at lande en driftsindtjening (EBITDA) på 750 mio. dollar - 1,1 mia. dollar, hvilket er på niveau med - eller højere - end rekordniveauet fra 2022 på 743 mio. dollar.

Torm oplyser i dag, at selskabet har indkøbt tre 10 år gamle MR-tankskibe for i alt 97 mio. dollar og råder dermed over en flåde på 88 produkttankere, heraf 13 LR2, 15 LR1 og 60 i MR-klassen.

-emte

Relateret indhold

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Stormflod kostede én million på bundlinjen

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Borgmester vil have advokatundersøgelse af økonomisk krise

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle