Thor havvindmøllepark ved at tage form

Med en kapacitet på 1.000 megawatt bliver Thor havvindmøllepark, der ligger godt 13 sømil vest for Thorsminde, Danmarks hidtil største havvindmøllepark, når den står klar om 5 år. Aftaler for transformerstationen på havet og på land, er netop indgået.

”Med valget af foretrukne leverandører til de

vigtige dele af transmissionssystemet har vi nået den næste milepæl i udviklingen af Thor-havvindmølleparken”, Pia Lanken, CEO RWE Renewables Denmark, der står for opførelse af havvindmølleparken.

Siemens Energy bliver den foretrukne leverandør hvad angår design, levere hovedkomponenter og bygning af højspændingsstationen på land.

HSM Offshore Energy er valgt som foretrukken leverandør til design, konstruktion, installation og idriftsættelse af offshore-transformatorstationen og dens fundament.

RWE har købt grunden i Lemvig kommune, hvor den landbaserede transformerstation skal ligge, og har udført undersøgelser omkring jordforhold og arkæologi. Siemens Energy vil påbegynde designarbejde, efterfulgt af indkøb af hovedudstyr og forberede ansøgninger om byggetilladelse. Det forventes, at anlægsarbejdet kan sættes i gang på stedet i foråret 2023. Siemens Energy planlægger at udføre anlægsarbejdet sammen med MT Højgaard.

HSM Offshore Energy har allerede leveret adskillige offshore-transformerstationer til Energinet i den danske del af Nordsøen. Installationen af jacketfundamentet på en vanddybde på ca. 27 meter og selve installationen af transformerstationen forventes at finde sted i 2025 - efterfulgt af idriftsættelse og test af offshore-transformerstationen i 2026.

RWE etablerer en servicebase på Thorsminde havn, der vil skabe op til 60 job på lang sigt. Dette omfatter teknikere, ingeniører, søfartspersonale samt besætning til servicefartøjerne. Det forventes, at den nye servicestation vil være fuldt operationel fra 2026 og frem. RWE planlægger at drive sin vindmøllepark i mindst 30 år fra Thorsminde havn.

Thor havvindmøllepark vil, når den er fuldt operationel, være i stand til at producere nok grøn strøm til at forsyne det, der svarer til forbruget i mere end én million danske husstande.

Redaktionen

Relateret indhold

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Ørsted indgår langtidskontrakt med Cadeler om nyt installations-fartøj

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Søren Skou skal rådgive tysk havvindselskab

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service i US-partnerskab om nyt vindinstallationsfartøj

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle