Terrorforsvar vinder DM i Entreprenørskab

Fire studerende fra SIMAC i Svendborg står bag idéen Nice Defence, som den 1. juni vandt DM i Entreprenørskab for studerende. SIMAC dominerede vinderfeltet og trak flere andre priser med hjem, men der var også priser til studerende fra Holstebro, Aarhus, Aalborg og Roskilde.

20 hold studerende havde kvalificeret sig til finalen i DM i Entreprenørskab, som blev holdt i Børssalen hos Dansk Erhverv onsdag den 1. juni. Men fire studerende fra den maritime uddannelse SIMAC imponerede dommerne så meget, at de både løb med danmarksmesterskabet og en kategoripris.

Christian Hvam Madsen, Bonnik Hvid, Mathias Smedegaard Ulmer og Mads Woetmann er de fire studerende bag idéen Nice Defence, som er en ny form for sikring mod køretøjer, der bruges som våben i en terrorhandling. Nice Defence er et system, der ud fra tryk kan detektere typen af køretøj, der kører over, og som derefter skyder pigge ind i hjulene samt spænder et net om hjulene, så køretøjet standser. Målet er at terrorsikre offentlige områder, men på sigt vil systemet også kunne bruges mod fx spøgelsesbilister.

”Det er fuldstændig sindssygt det her! Vi har virkelig knoklet og særligt i de seneste uger for at nå i mål. Det har været fedt at være med og få feedback og høre, at andre tror på vores idé. Nu ser vi frem mod EM, og vi skal arbejde rigtig meget og det bliver hårdt, men vi er virkelig glade og vi glæder os til den nye udfordring”, lød det fra vinderne, da de kom ned fra scenen.

Nice Defence vandt først deres kategori Social Entrepreneurship og 25.000 kr. sponsoreret af Trygfonden. Oveni det vandt de yderligere 25.000 kr., da de blev den samlede vinder og løb med titlen som Danmarksmester i entreprenørskab. De tre studerende skal også repræsentere Danmark, når der er EM i Entreprenørskab i Helsinki i slutningen af juni.

SIMAC satte et markant aftryk på DM i Entreprenørskab for studrende og satte sig på fem priser. Ud over førstepladsen og kategorivindere i Social Entrepreneurship til Nice Defence, vandt teamet FirstMower kategorien Greentecg og den samlede 2. plads. Det gav dem 25.000 kr. sponsoreret af Tønder Energi- og Miljøfond og også en billet til EM i Entreprenørskab.

”Pengene er gode, men det sjove er at vinde og komme videre med ideen og få udviklet ideen. Vi får rigtig mange inputs når vi kommer til en ny konkurrence, og det hjælper os med at gøre vores produkt endnu bedre. Pengene skal selvfølgelig bruges til at videreudvikle vores idé”, lød det fra FirstMower da de vandt for deres maskine, der kan gøre græsslåning i midterrabatten på motorvejen mere sikker, hurtigere og til mindre gene for bilisterne. SIMAC blev som uddannelsesinstitution også hædret med prisen for Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution.

De andre vindere på dagen var:

Urban Roots fra Erhvervsakademi Aarhus: Vinder af Tønder Energi- og Miljøfonds særpris samt GoRed-prisen (25.000 kr. + sparring med 3 erfarne iværksættere) StopBlood, VIA University College: Kategorivinder Lifetech (25.000 kr. sponsoreret af Bristol Myers- Squibb) Betfray, University College Nordjylland: Kategorivinder Serviceinnovation (25.000 kr. sponsoreret af Bloomberg) Sundemåltider.dk fra Erhvervsakademi Sjælland: Publikumsprisen

Fonden for Entreprenørskab

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Danmarkshistoriens største havvindsudbud skudt i gang

08.04.2024Maritimedanmark.dk

Brofag på 150 tons fjernet i weekenden

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Verdens første ammoniak-bunkring terminal på vej

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Blue Water overskud på 147 mio. kr.

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle