Tankskib frigivet efter 8 måneder
Efter otte måneder for anker i Ålbæk Bugt ved Skagen får den 19 mand store besætning på det tyrkisk/russisk-ejede tankskib Natig Aliyev nu endelig deres manglende løn på 2,6 millioner kroner udbetalt. Skibet har derfor nu fået lov til at genoptage sejladsen.
”Hvert enkelt besætningsmedlem har verificeret deres bankoplysninger overfor mig, så nu kan vi gå i gang med at overføre pengene til dem. Det er rystende, at et rederi kan behandle sine søfolk på den her måde. Flere havde ikke fået løn udbetalt siden sidst i februar. Jeg kan kun advare skruppelløse redere mod at komme i dansk farvand. Vi er opmærksomme i ITF, og vi har et fortrinligt samarbejde med de danske myndigheder og herunder Søfartsstyrelsen”, siger ITF-inspektør Morten Bach.
Det er anden gang indenfor et halvt år ITF må sætte hårdt mod hårdt for at skaffe besætningen sit tilgodehavende og det er tredje gang i løbet af et år, at et skib fra samme rederi, Palmali Shipping, stoppes i Danmark i at bryde den internationale konvention, MLC, der skal sikre de søfarendes rettigheder.
I marts sikrede Morten Bach, at besætningens tilgodehavende tilbage fra november sidste år på 250.000 dollars blev udbetalt af rederiet. Den gang var situationen på fartøjet ekstrem, da besætningen stod uden proviant, efter at have ligget for anker i tre uger.
Skibet ankom først i februar til reden syd for Skagen. Fogedretten i Hjørring havde med baggrund i en tvist om bunkerolie taget arrest i skibet på foranledning af et krav rejst af et bunkerselskab.
Denne gang er mandskabets manglende løn på præcist på 324.370 dollars ikke indbetalt af skibets ejere Palmali Shipping, men af skibets nye charterer. Efter otte måneder for anker syd for Skagen har de danske myndigheder derfor i mandags frigivet tankskibet.
Via dansk agent i Aalborg er skibet nu på vej ind i ny charter for et selskab i Estland. Det estiske selskab overtager også crewmanagement for Natig Aliyev og har sørget for betalingen af besætningens tilgodehavende. Skibet ligger her til morgen stadig for anker i Ålbæk Bugt.
Kilde: CO-SEA