Svitzers overskud dalede i første kvartal

Svitzer rapporterede et overskud på 22 millioner USD et fald på fem millioner fra 27 millioner USD i samme kvartal 2016. Omsætningen viste også fald fra 163 millioner USD til 157 millioner USD i forhold til samme periode året før.

Det underliggende overskud var 21 millioner USD, mod 25 millioner i perioden 2016. Det var negativt påvirket af lavere aktivitet i Europa og Amerika, dette blev dog delvist opvejet af omkostningsbesparende initiativer.

Slæbebådsaktiviteten steg i Australien, men faldt i Europa, hovedsageligt som et resultat af det milde vejr, især i Storbritannien. Pengestrømme fra driftsaktiviteter udgjorde 35 millioner USD, mod 36 millioner i samme kvartal 2016. Pengestrømme fra investeringsaktiviteter steg med 13 millioner USD til 67 millioner, på grund af betalinger på nye skibe.

Markedsandelen for havneoperationer i konkurrenceudsatte havne i endte på 58 procent, hvilket var lidt over 1. Kvartal 2016. Volumen i Australien er forbedret på grund af øget eksport af varer. Desuden har reducerede omkostninger og højere flådeudnyttelse positivt påvirket rentabiliteten.

I 2016 kom Svitzer ind nye havne i Brasilien, Argentina og Canada, men står i øjeblikket over for kommercielle udfordringer, der fastfastslår rederiets position, især i sæsonbestemte havne. Brasilien sikrede ny volumen fra marts, mens Argentina fortsat oplever handelsmæssige udfordringer.

Tre nye havneterminalers slæbebådsprojekter skrider frem som planlagt I Australien og Costa Rica og vil påbegynde operationer fra 2. kvartal 2017 og begyndelsen af 2018. Markedet for terminaloperationer er dog negativt påvirket.

Med det nuværende olieprismiljø, hvor olieselskaberne fortsætter med at udsætte projekter på grund af det udfordrende økonomiske marked og overskydende levering af slæbebåde, søger flere olie- og gaskunder reduktioner, især i Mellemøsten.

I Amerika har eftervirkningen af orkanen Matthew negativt påvirket godsmængderne i havnene.

Kilde: A.P. Møller-Mærsk

Relateret indhold

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle