Styrkelse af søværnet en del af forsvarsforligets første delaftale
Regeringen har sammen med et bredt flertal i Folketinget indgået den første delaftale under det nye forsvarsforlig. Ialt investeres 16 mia. kr. og der er også tænkt på Søværnet.
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) præsentede første delaftale af det nye forsvarsforlig sammen med forligskredsen fredag.. Foto: Forsvarsministeriet
”Jeg er stolt af at kunne præsentere den første delaftale under forsvarsforliget, som vi indgik i sommer. Der lagde vi rammerne for et styrket dansk forsvar. Nu tager vi første skridt mod at levere på ambitionen om en historisk opbygning af Forsvaret. Initiativerne i første delaftale skal sammen med implementeringsplanen for genopretning af Forsvarets fundament og en akutpakke til ejendomsområdet sikre, at vi kommer solidt fra start,” siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V).
Den største del af de 16 mia. kr. går til nye kapaciteter til Hær, Flyvevåbnet og Søværnet. Der afsættes således 9,7 mia. kr., der bl.a. skal gå til torpedoer til brug på Søværnets skibe og Flyvevåbnets Sea Hawk-helikoptere, ligesom der er blevet plads til nærluftforsvarsmissiler til Søværnets skibe, fremgår det af en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet om delaftalen.
Investering i langtrækkende droner skal sikre bedre overvågning og efterretningsindhentning fra Arktis og Nordatlanten.
“Med initiativerne går vi nu i gang med at styrke vores kampkraft. Det er vigtige første skridt i den opbygning, der skal ruste Forsvaret til fremtiden. Det vil også bidrage til, at vi i højere grad lever op til vores NATO-styrkemål, som er et centralt pejlemærke i det nye forsvarsforlig,” siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.
Desuden er der afsat 3,5 mia. kr. til rekruttering, fastholdelse og uddannelse af medarbejdere i Forsvaret.
-emte