Stena Freighter: Fra stjernefremtid til skrot

Da Amazon-stifter Jeff Bezos for fire år siden købte ro/ro skibet Stena Freighter, var det for at ombygge skibet til et avanceret landings-fartøj for rum-selskabet Blue Origin´s raket New Glenn. Skibet blev opkaldt efter Bezos´s mor - Jacklyn - men ombygningen blev pludselig stoppet.

Det endte helt anderledes end planlagt for Stena Freighter. Foto: Port of Pensacola..

Der var udsigt til at gloværdig fremtid for det 183 meter lange fartøj, da det efter at have tjent Stena i 14 år - primært på ruter i Nordsøen og Østersøen - i 2018 blev solgt til Blue Origin.

Det Bezos-ejede rum-selskab havde nemlig store planer om at ombygget skibet til et autonomt sejlende landings-fartøj for den raketten New Glenn.

Arbejdet gik da også i gang, men stoppede igen tidligere i år inden den gigantiske platform, hvor raketten New Glenn var tænkt at skulle lande, blev monteret. Blue Origin bekræftede, at planerne for skibet var blevet skrottet uden at give en nærmere forklaring.

Blue Origin overvejede andre anvendelsesmuligheder for skibet, men ifølge medarbejdere ved havnen i Pensacola i Florida, hvor skibet

har ligget, var der foretaget så mange ombygninger, at det ikke var realistisk.

Så i stedet for at skulle samle raketter op for Jeff Bezos blev det gamle Stena skib mandag trukket afsted på sin sidste rejse for at blive skrottet - formentlig på et værft i Brownsville, Texas.

Kilde: Maritime Executive

Artikler

04.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten genoptager sejlads til Svalbard

03.06.2023|Maritimedanmark.dk

Nedslidt færge får fem år mere

03.06.2023|Maritimedanmark.dk

Svitzer Australien indgår aftale med australske fagforeninger

02.06.2023|Maritimedanmark.dk

Translokation og dimission på Svendborg Søfartsskole

02.06.2023|Maritimedanmark.dk

Bunker One tankskib klar til at levere metanol

02.06.2023|Maritimedanmark.dk

Nor-Shiping løber af stablen i næste uge

Copyright 2023