Startskud for maritim robotteknologi på Fyn

Tirsdag ringer skibsklokkerne på Svendborg Havn, når den maritime uddannelsesinstitution SIMAC holder officiel kickoff for etableringen af Sydfyns kommende test- og videnscenter for maritim autonomi til den kystnære skibsfart.

Hermed får Danmark et dedikeret område, hvor virksomheder fra ind- og udland, studerende og forskere kan teste, demonstrere og udvikle ny teknologi til fremtidens autonome maritime drift og operationer. SIMAC er lead-partner på etablering af centeret med navnet MARS:

”Med MARS-projektet ser vi frem til, at vi for alvor kan skrue op for innovation og automatisering i den kystnære skibsfart i Danmark samtidig med, at vi udvikler fremtidens uddannelser og arbejdskraft på området”, siger Jan Askholm, uddannelsesdirektør på SIMAC.

”Vores vision er at skabe et knudepunkt for test og udvikling af autonom kystnær skibsfart af international kaliber omkring Sydfyn og det sydfynske Øhav”.

MARS står for Maritime Autonomus Reliable Systems og samler udviklere, værfter, færgeejere og maritime uddannelsesinstitutioner i et partnerskab, der over tid skal udvides med flere partnere. Det nye center placeres ved Svendborg Havn og åbner i sommeren 2023.

Hos Danske Maritime hilser man også MARS velkommen og ser projektet, som en værdifuld investering i branchens konkurrenceevne.

”Branchen får et åbent skræddersyet laboratorie på havet, hvor den fremover kan teste og demonstrere nye teknologier i virkelighedstro omgivelser her i landet. Det er et stærkt praksisnært supplement til forskningen og det vil styrke Det Blå Danmarks innovationskraft og skabe nye eksportmuligheder”, siger Valdemar Ehlers, teknisk chef, Danske Maritime.

En af projektets første milepæle bliver etablering af testinfrastruktur i og omkring det Sydfynske Øhav og et mission control center på land.

MARS er finansieret af EUs REACT-midler, der er bevilliget af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Kilde: Erhvervshus Fyn

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023